Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії рф геноцидом українського народу

09:11, 30 червня 2024
У резолюції визнано дії військово-політичного керівництва рф та російських збройних сил у ході повномасштабного вторгнення в Україну геноцидом українського народу.
Парламентська асамблея ОБСЄ визнала дії рф геноцидом українського народу
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) в день відкриття літньої сесії в Бухаресті схвалила резолюцію, у якій визнала дії рф геноцидом українського народу. Про це повідомив народний депутат Верховної Ради, голова Спеціальної комісії з питань захисту ВПО, член парламентської делегації Павло Фролов.

Він зазначив, що рішення містить засудження з боку Парламентської асамблеї ОБСЄ 10-річної військової агресії росії проти України.

Зокрема, в документі визнано дії військово-політичного керівництва рф та російських збройних сил у ході повномасштабного вторгнення в Україну геноцидом українського народу.

«Документ також визначає деколонізацію рф необхідною передумовою для встановлення міцного миру», – додав Фролов.

Крім того, резолюція закликає 53 держави-учасниці ОБСЄ докладати зусиль для деокупації Криму та усіх захоплених російськими загарбниками територій України шляхом підтримки Формули миру та Кримської платформи.

Ще у резолюції міститься заклик до створення Спеціального трибуналу з метою притягнення до відповідальності російську сторону за злочини, скоєні в ході агресивної війни проти України.

Також закликається провести на міжнародному та національному рівнях розслідування масових звірств, вбивств, зґвалтувань, скоєних російською армією в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду