Джо Байден представить нову безпекову угоду для України, до якої будуть залучені більше 20 країн

19:36, 11 липня 2024
Договором передбачена підтримка України навіть після закінчення війни.
Джо Байден представить нову безпекову угоду для України, до якої будуть залучені більше 20 країн
Джерело фото: ArmyInform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент США Джозеф Байден планує представити новий Договір щодо України (Ukraine Compact), який об'єднає більше 20 держав, що підписали двосторонні безпекові угоди з Києвом. Про це заявив радник з питань національної безпеки президента США Джейкоб Салліван, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«За кілька годин ми знову увійдемо в історію. Президент Байден збере понад 20 світових лідерів, які також підписали свої двосторонні безпекові угоди, щоб запустити Ukraine Compact. Цей договір об'єднує всі ці країни і ясно дає зрозуміти, що ми і далі підтримуватимемо Україну в цій боротьбі, а також допоможемо нарощувати її сили, щоб вона могла надійно стримувати й захищатися від майбутньої агресії», - заявив Салліван на NATO Public Forum у Вашингтоні, де проходить саміт НАТО.

Салліван підкреслив, що після закінчення війни росії проти України всі країни, які підписали Ukraine Compact, продовжуватимуть підтримувати Україну, як роблять це зараз.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва