Вчені створили пігулку від старіння, яка подовжує життя на 25%: почалися тести на людях

17:33, 18 липня 2024
Попередні дані свідчать про те, що прийом препарату є безпечним.
Вчені створили пігулку від старіння, яка подовжує життя на 25%: почалися тести на людях
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Препарат бореться зі старінням, знищуючи білки, що викликають старіння. Дослідження на гризунах показали, що вони рідше хворіли на рак, а їхній стан м'язів та шерсті покращився. Ліки збільшили тривалість життя лабораторних тварин майже на 25%, і вчені сподіваються, що цей препарат може уповільнити старіння людини. Наразі препарат тестують на людях, повідомляє BBC.

Мишей, які отримували препарат, називали «бабусями-супермоделями» через їхній молодий вигляд. Вони були здоровішими, сильнішими та рідше хворіли на рак, ніж їхні однолітки, які не отримували лікування.

Препарат вже проходить випробування на людях, але його ефективність у боротьбі зі старінням поки що невідома. Нині галузь досліджень старіння процвітає, оскільки дослідники намагаються розкрити та маніпулювати молекулярними процесами старіння. Команда з Лабораторії медичних наук MRC Імперського коледжу Лондона та медичної школи Duke-NUS у Сінгапурі вивчала білок під назвою інтерлейкін-11. Його рівень зростає в організмі людини з віком, сприяючи запаленню, і він активує декілька біологічних механізмів, що контролюють темпи старіння.

Випробування ще не завершені, але попередні дані свідчать про те, що прийом препарату є безпечним.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Булгакова
    Ірина Булгакова
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Тетяна Войтенко
    Тетяна Войтенко
    суддя Подільського районного суду міста Києва