Голова профільного комітету розповів про порядок інформування про бенефіціарів, за який голосувала Рада

20:09, 6 вересня 2022
«Ухвалення законопроєкту №6320 допоможе забезпечити можливість електронного подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб до ЄДР», – сказав Гетманцев.
Голова профільного комітету розповів про порядок інформування про бенефіціарів, за який голосувала Рада
Джерело фото: Уніан
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат «Слуги Народу», голова профільного комітету Данило Гетманцев, розповів про законопроєкт №6320 щодо спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб, необхідної для проведення фінансового моніторингу. Про це повідомляє пресслужба партії «Слуга народу».

«Ухвалення законопроєкту №6320 допоможе забезпечити можливість електронного подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб до ЄДР. Усе відбуватиметься без черг, без надання непотрібних паперових документів. У документі ми пропонуємо скасувати вимоги стосовно виключно нотаріального засвідчення копій документів, що подаються для підтвердження особи кінцевого бенефіціарного власника», – сказав він.

У законопроєкті також пропонують автоматизувати проведення перевірки відомостей з використанням засобів Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Окрім того, юридичні особи, які є засновниками (учасниками) юридичних осіб, та фізичних осіб, які є засновниками (учасниками) юридичних осіб, будуть зобов’язані надавати на запити юридичних осіб інформацію, необхідну для подання юридичною особою для внесення або актуалізації в ЄДР інформації про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи.

Як ми повідомляли раніше, Рада ухвалила закон про штрафи до 340 тисяч грн за неподання інформації про справжніх власників компанії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області