Парламент істотно спростив можливості для ОСББ щодо термомодернізації

17:15, 12 січня 2023
Ухвалений документ передбачає можливість ОСББ проводити будинкові збори у режимі відеоконференцій та брати участь у голосуванні дистанційно, — голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк.
Парламент істотно спростив можливості для ОСББ щодо термомодернізації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держава знімає бюрократичні обмеження та бар’єри для роботи ОСББ з підготовки будинків до опалювального сезону та їх термомодернізації. Про це повідомила голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк, коментуючи ухвалений у першому читанні парламентом законопроєкт № 7029 про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення управління багатоквартирними будинками.

За її словами, ухвалений документ передбачає можливість ОСББ проводити будинкові збори у режимі відеоконференцій та брати участь у голосуванні дистанційно.

«Відтепер, кількість голосів, необхідних для прийняття рішення зборами співвласників багатоквартирного будинку, які були невиправдано завищені та ускладнювали прийняття рішень, знижено на рівні 50%+1 голос. Крім того, люди можуть підключатися до голосування і обговорення питань управління багатоквартирним будинком через онлайн-інструменти, засвідчуючи свої позиції за допомогою цифрового підпису», – зазначила Олена Шуляк.

На переконання голови партії, спрощення процедури прийняття рішення ОСББ дозволить швидко та ефективно ухвалювати рішення, у тому числі необхідні для участі в програмах термомодернізації будинків.

«Відновлення та модернізація будинків за рахунок місцевих і державних програм підтримки дозволить зробити наші помешкання енергоефективними та покласти край багаторічній газовій залежності від країни-агресора», – резюмувала Шуляк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області