Суть антикорупційної реформи полягає в тому, щоб зробити ставки реальними, – народний депутат

21:14, 17 січня 2023
Встановлення 10% податку на додану вартість, податку з доходу та податку на прибуток допоможе запобігти корупції, – вважає Мар'ян Заблоцький.
Суть антикорупційної реформи полягає в тому, щоб зробити ставки реальними, – народний депутат
Джерело фото rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна потребує проведення антикорупційної податкової реформи. Про це заявив народний депутат, член парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Мар'ян Заблоцький.

Основна суть антикорупційної податкової реформи, за словами народного депутата, полягає у тому, щоб зробити ставки реальними та відповідними до економічних викликів.

Як стверджує Заблоцький, на сьогодні діють формальні ставки: «нібито 20% ПДВ, нібито до 50% навантаження на фонд оплати праці, – а за фактом підприємства платять у рази більше».

Депутат зазначив, що в обговоренні реформи за базову цифру взяли поки що 10%, тобто встановлення по10% ПДВ, доходів і податку на прибуток.

У такий спосіб, вважає депутат, знищуються «будь-які підстави для корупції. Безумовно, є ще позиція Міжнародного валютного фонду, Єврокомісії, загальні вимоги ЄС. Однак зараз нам слід перейти на той рівень, коли і в податківця немає бажання тиснути на бізнес, і немає систем «оптимізації», «скруток», «обналу» тощо. Це ті терміни, які, на жаль, уже увійшли у словниковий запас українців, і це необхідно змінювати».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки