У Хорватії для українських біженців організували навчальний процес

07:12, 7 серпня 2022
Навчання доступне як для дітей, так і для дорослих.
У Хорватії для українських біженців організували навчальний процес
Фото: espreso.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Український фонд організував у хорватському Загребі навчальний процес для переселенців з України, передає korrespondent.net.

Так, діти можуть щодня навчатися, вивчати хорватську та англійську мови, відвідувати уроки музики, біології, фізики, заняття з музичної та арт-терапії.

У Центрі підтримки для переселенців із України також можна отримати допомогу юриста.

«Я і моя дитина тут, у Центрі, отримуємо знання, підтримку та просто гарний настрій. Доньці тут цікаво – у неї є друзі, класні заняття, вона любить вчителів, які тут викладають. Це дуже важливо. До цього їй було нудно. Так, мала кілька друзів з Хорватії, але хочеться спілкуватися вільно, рідною мовою», – каже Ксенія з Одеси.

 Також Центр у Загребі допомагає українським сім'ям отримати інформацію про проживання, гуманітарну та психологічну допомогу.

 «Це чудове місце для спілкування та навчання. Я тут за три дні дізналася багато нового для життя у Загребі, хоча у Хорватії живу вже майже 4 місяці», – розповіла Юля з Києва.

 У Центрі також організовано дитячу кімнатку для найменших. Таким чином, батьки можуть спокійно відвідувати заняття, допоки діти розважаються.

 Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки