Керівника підпільної в'язниці в окупованому Донецьку судитимуть — ОГП

07:00, 7 серпня 2022
Як вказує ОГП, в’язниця була створена для незаконного утримання військовополонених та цивільних, їхніх тортур, завдання каліцтва для отримання «свідчень» про начебто вчинення ними злочинів, а також залякування та психологічного тиску.
Керівника підпільної в'язниці в окупованому Донецьку судитимуть — ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо так званого керівника підпільної в’язниці «Ізоляція» на тимчасово окупованій території Донецької області, передає Офіс генпрокурора України на своєму офіційному сайті.

За даними слідства, обвинувачений з жовтня 2014 року по лютий 2018 року організовував обмеження свободи людей у катівні «Ізоляція». Він, а також за його наказом інші члени «МДБ ДНР», застосовували до потерпілих фізичне та психічне насильство, катували, імітували розстріл.

Потерпілих били палицями по різних частинах тіла, застосовували електричний струм, утримували в нелюдських умовах, без харчування і води, а також можливості для справляння фізіологічних потреб та необхідної медичної допомоги.

Як вказує ОГП, в'язницю було створено для незаконного утримання військовополонених та цивільних, їхніх тортур, завдання каліцтва для отримання «свідчень» про начебто вчинення ними злочинів, а також залякування та психологічного тиску.

Керівнику цієї в'язниці інкримінують торгівлю людьми, участь в терористичній організації та непередбачених законом воєнізованих збройних формуваннях, а також порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 149; ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 260 та ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва