Засновник Twitter Джек Дорсі запустить нову соцмережу на блокчейні та з контрольованими алгоритмами

17:08, 1 листопада 2022
Зараз соцмережа Bluesky Social проходить бета-тестування.
Засновник Twitter Джек Дорсі запустить нову соцмережу на блокчейні та з контрольованими алгоритмами
Фото: grassrootreportersng.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Засновник соціальної мережі Twitter Джек Дорсі невдовзі представить новий проект — соціальну мережу під назвою Bluesky Social.

На даний момент відомо, що нова соцмережа буде децентралізованою, а головною її особливістю стане можливість переносити до неї облікові записи з інших мереж. Також у новій соцмережі обіцяють можливість переносити дані між різними платформами, використовуючи одну програму.

Поки що складно зрозуміти, як працюватиме така соціальна мережа, а терміни виходу масової версії такого додатка не повідомляються.

Як пише Business Insider, заснована на блокчейній компанії Dorsey Bluesky Social минулого вівторка оголосила про запуск і зараз проводить залучення користувачів для бета-тестування.

За словами представників компанії, вони вже зібрали 30 тисяч реєстрацій упродовж двох днів. Користувачі все ще можуть зареєструватися, щоб стати користувачами бета-версії, перш ніж платформа стане загальнодоступною.

Згідно з Gizmodo, однією з головних переваг Bluesky є те, що її технологія, яку вона називає «AT Protocol», надасть користувачам контроль над алгоритмами.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду