Серіали 2023 року: що готують HBO, Netflix, Disney+ та інші стрімінг-гіганти

12:16, 31 грудня 2022
Перелік серіалів, на які варто чекати у 2023 році.
Серіали 2023 року: що готують HBO, Netflix, Disney+ та інші стрімінг-гіганти
Зображення від wayhomestudio на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Добірка серіалів, на які варто чекати у 2023 році.

«Останні з нас

The Last of Us (США, HBO, прем'єра – 15 січня 2023 року)

Постапокаліптичний серіал "Останні з нас", знятий за однойменною відеогрою, показує світ, де стався спалах епідемії мутованого гриба-паразита, який перетворює людей на зомбі. У центрі сюжету – досвідчений цинічний контрабандист Джоел, якому потрібно перевезти через всю країну зухвалу дівчинку Еллі з імунітетом до хвороби. У головних ролях – Педро Паскаль ("Мандалорець", "Нарко", "Диво-жінка: 1984") і Белла Рамсі ("Гра престолів", "Темні початки"). Шоуранером проекту виступив Крейг Мезін, що створив серіал "Чорнобиль". Йому допомагав Ніл Дракманн, який, власне, і створив відеогру The Last of Us.

Покерфейс

Poker Face (США, Peacock, прем'єра – 26 січня 2023 року)

Ця детективна комедія розповість про жінку на ім'я Чарлі, яка має надзвичайну здатність визначати, коли хтось бреше. Вона вирушає в дорогу на своєму авто та з кожною зупинкою стикається з новими персонажами та дивними злочинами. Головну роль виконала зірка серіалів "Помаранчевий – хіт сезону" та "Матрьошка" Наташа Лайонн. Також у шоу очікується ціла купа зіркових гостей, серед яких Джозеф Гордон-Левітт, Едріан Броуді, Хлоя Севіньї, Джаміла Джаміл, Рон Перлман та багато інших.

Таємне вторгнення

Secret Invasion (США, Disney+, прем'єра – початок 2023 року)

У 2023 році Disney+ випустить одразу кілька серіалів, що стануть частиною п'ятої фази кіновсесвіту Marvel – 2 сезон "Локі", "Залізне серце", "Ехо" та "Агата: Ковен Хаосу". Першим же з них вийде "Таємне вторгнення" з Семюел Л. Джексоном, Кобі Смолдерс, Мартіном Фріманом, Емілією Кларк, Олівією Колман та Беном Мендельсоном. За сюжетом серіалу, одна з фракцій інопланетян-метаморфів скруллів, здатних приймати вигляд інших істот, отримає контроль над усіма аспектами життя землян. Зупинити їх має команда героїв на чолі з колишнім директором організації "Щ.І.Т." Ніком Ф'юрі.

Дейзі Джонс та шістка

Daisy Jones and the Six (США, Amazon Prime Video, прем'єра – 3 березня 2023 року)

Серіал розповідає про рок-гурт 1970-х років – від їхнього злету до розпаду на піку успіху. Шоу засноване на однойменній книзі Тейлор Дженкінс Рейд, яка, за словами самої письменниці, була частково натхненна її досвідом дорослішання та музикою гурту Fleetwood Mac. Головні ролі у серіалі виконали онука Елвіса Преслі Райлі Кіо, а також Сем Клафлін, С'юкі Вотергаус та Каміла Мороне.

Сантехніки Білого дому

The White House Plumbers(США, HBO, прем'єра – березень 2023 року)

Мінісеріал у жанрі політичної драми розповість про так званих "сантехніків Білого дому" – групу оперативників, яким було доручено виявити урядові джерела витоків інформації про національну безпеку зовнішнім сторонам за часів адміністрації Річарда Ніксона та Вотергейтського скандалу. Головні ролі у серіалі дісталися Вуді Гаррельсону, Джастіну Теру, Доналу Глісону, Ліна Хіді (Серсея з "Гри престолів") та Кірнан Шипці (виконавиця головної ролі у "Моторошних пригодах Сабріни").

Володарі повітря

Masters of the Air (США, Apple TV+, прем'єра – початок 2023 року)

Сценарій серіалу заснований на документальному романі Дональда Л. Міллера, який розповідає про повітряні бої Другої світової очима британських та американських військових. Головні ролі виконали Остін Батлер ("Елвіс"), Каллум Тернер (франшиза "Фантастичні звірі"), Баррі Кіоган ("Вічні"), Шуті Гатва ("Статеве виховання"), Ніколай Кінскі та інші. Режисером кількох епізодів серіалу виступив Кері Фукунага, який зняв перший сезон "Справжнього детектива" та останнього "Джеймса Бонда".

Асока

Ahsoka (США, Disney+, прем'єра – літо 2023 року)

Серіал є спін-оффом "Мандалорця" з всесвіту "Зоряних воєн" та розповідає про Асоку Тано, яка вийшла з Ордену джедаїв під час Війн клонів. Після перемоги Альянсу повстанців над Галактичною Імперією вона відправляється на пошуки зниклого гранд-адмірала Трауна. Головні ролі у серіалі виконали Розаріо Доусон, Гайден Крістенсен, Іванна Сахно та Мері Елізабет Вінстед. Очікується, що серіал вийде влітку 2023 року.

Любов та смерть

Love and Death (США, HBO, прем'єра – весна 2023 року)

Цей кримінальний мінісеріал заснований на реальній історії домогосподарки Кенді Монтгомері з Техасу, яку звинуватили у жорстокому вбивстві  сокирою її подруги Бетті Гор у 1980 році. Головні ролі виконали Елізабет Олсен (Ванда у кіновсесвіті Marvel) та Джессі Племенс. Також у шоу задіяні зірка "Американської історії жахів" Лілі Рейб та Крістен Ріттер, відома за роллю Джессіки Джонс в однойменному серіалі. Точна дата виходу серіалу невідома, однак ходили чутки, що він вийде вже у березні 2023 року.

Ідол

The Idol (США, HBO, прем'єра – перша половина 2023 року)

У центрі сюжету цього провокаційного серіалу від творця "Ейфорії" Сема Левінсона опиняться висхідна поп-зірка Джослін і гуру самовдосконалення, лідер сучасного культу Тедрос, між якими зав'язуються складні стосунки на тлі жорстоких реалій музичного бізнесу. Головні ролі у серіалі виконали чарівна дочка Джонні Деппа і Ванесси Параді – Лілі-Роуз Депп та поп-зірка Ейбел Тесфайє, більш відомий під псевдонімом The Weeknd. Точної дати виходу серіалу поки не називають, однак ймовірніше вона припаде на першу половину 2023 року.

Доктор Хто: Спеціальні випуски до 60-річчя серіалу

Doctor Who: 60th Anniversary Specials (Великобританія, ВВС, прем'єра – листопад 2023 року)

В листопаді 2023 року BBC випустить три святкові епізоди одного з найпопулярніших у світі науково-фантастичних серіалів "Доктор Хто". Роль чотирнадцятої реінкарнації легендарного мандрівника у просторі та часі в них виконає шотландський актор Девід Теннант, який вже грав Десятого Доктора з 2005 по 2010 роки.

Пінгвін

The Penguin (США, HBO, прем'єра – наприкінці 2023 року)

Після успіху фільму "Бетмен" від режисера Мета Рівза, що вийшов навесні 2022 року, керівництво HBO Max оголосило про плани зняти окремий серіал про одного з його головних антагоністів – Освальда Кобблпота/Пінгвіна. Відомо, що події серіалу відбуватимуться за тиждень після фіналу фільму та розповідатимуть про прихід кримінального авторитету Пінгвіна до влади в Готем-Сіті. Головну роль, як і у фільмі, виконає змінений до невпізнання Колін Фаррелл. Також у фільмі зіграє Крістін Міліоті, якій дісталася роль Софії Фальконе – дочки боси мафії Кармайна Фальконе, яка вступає в боротьбу з Кобблпотом за владу в злочинному світі Готема. Зйомки серіалу планують завершити до середини 2023 року, а випустити його можуть ближче до кінця року.

Справжній детектив: Нічна країна

True Detective: Night Country (США, HBO, прем'єра – наприкінці 2023 року)

На початку 2022 року стало відомо, що американський сценарист Нік Піццолатто вирішив перезапустити свій найуспішніший проект – детективний серіал-антологію "Справжній детектив". Перші три сезони, кожен з яких оповідав окрему історію з різними зірковими акторами в головних ролях – Меттью МакКонахі, Вуді Гаррельсон, Колін Фаррелл, Рейчел Мак-Адамс та Магершала Алі – вийшли у 2014, 2015, 2019 роках та отримали схвальні рейтинги, тож на продовження чекали багато глядачів. Вже відомо, що у 4 сезоні головна роль дістанеться Джоді Фостер, а його події розгортатимуться на Алясці. Згідно з ролику про плани HBO на 2023 рік, серіал має вийти до кінця цього року.

Дюна: Сестринство

Dune: The Sisterhood(США, HBO, прем'єра – 2023-2024 рік)

Наразі в активній розробці перебуває науково-фантастичний серіал "Дюна: Сестринство", що є спін-оффом фільмів Денні Вільнева "Дюна" (2021) та "Дюна 2" (2023). Його зніматимуть за романом Браяна Герберта (син автора оригінальної "Дюни" Франка Герберта) і Кевіна Джея Андерсона "Орден сестер Дюни". Події серіалу розгортаються за 10 тисяч років до вознесіння Пола Атрідеса, головного героя роману "Дюна". В центрі сюжету – члени таємного жіночого ордена "Бене Ґессеріт", які завдяки тренуванням отримують ряд унікальних здібностей та борються з силами, які загрожують майбутньому людства. У головних ролях – Емілі Вотсон, Ширлі Гендерсон, Індіра Варма, Марк Стронг та інші. Вихід серіалу очікується взимку 2023-2024 після релізу другої частини "Дюни", запланованого на початку листопада 2023 року.

Проблема трьох тіл

The Three-Body Problem (США, Netflix, прем'єра – 2023 рік)

Цей науково-фантастичний телесеріал, заснований на однойменному романі Лю Цісіня, розповідає про перший контакт людства з інопланетною цивілізацією. Головні ролі у шоу виконали Ейса Гонсалес, Бенедікт Вонг, Джон Бредлі, Ліам Каннінгем та інші. Шоуранером серіалу виступив автор "Гри престолів" Девід Беніофф.

Падіння дому Ашерів

The Fall of the House Usher (США, Netflix, прем'єра – 2023 рік)

Сюжет цього хоррор-серіалу заснований на однойменному готичному оповіданні Едгара Алана По про будинок, мешканців якого тероризують надприродні сили. Серіал є частиною великої угоди режисера Майка Фленагана з Netflix, який вже зняв для стрімінгового сервісу такі проекти, як "Привиди будинку на пагорбі", "Привиди маєтку Блай", "Опівнічна меса" та "Клуб опівнічників" . Головні ролі в серіалі виконали Марк Гемілл (Люк Скайвокер в кіноепопеї "Зоряні війни"), Брюс Грінвуд, Карла Гуджино, Кейт Сігел, Зак Гілфорд та ціла низка інших акторів, які знімалися у попередніх серіалах Фленагана.

Цукор

Sugar (США, Apple TV+,прем'єра – 2023 рік)

Сюжет серіалу поки що приховується, однак творці характеризують його як "сучасний мультижанровий погляд на історію приватного детектива в Лос-Анджелесі". Головну роль в серіалі виконав Колін Фаррелл, а шоуранером виступив Марк Протосевич, який до цього працював над сценаріями до першого "Тора", а також до фільмів "Клітка", "Я – легенда" та "Олдбой".

Ласкаво просимо до Деррі

Welcome To Derry(США, HBO, прем'єра – 2023 рік)

Серіал стане приквелом до серії фільмів "Воно" за мотивами роману короля жахів Стівена Кінга. Події шоу відбуватимуться в 1960-х роках та розповідатимуть історію походження головного антагоніста франшизи – клоуна Пеннівайза. Відомо, що шоуранером "Ласкаво просимо до Деррі" виступить Андрес Мускетті, який також зняв фільми "Воно" 2017 та 2019 років. Акторський склад шоу поки невідомий, однак раніше ходили чутки, що до ролі моторошного клоуна-вбивці може повернутися Білл Скашгорд.

Континенталь

The Continental (США, Peacock, прем'єра – 2023 рік)

Серіал стане частиною всесвіту "Джона Уіка" та розповість про мережу готелів по всьому світу, що служить нейтральною територією для зустрічей членів злочинного світу. Головна роль у серіалі дісталася Мелу Гібсону. Не виключається і гостьова поява в серіалі Кіану Рівза, який виконує роль Джона Уіка у фільмах франшизи.

Ген V

Gen V (США, Amazon Prime Video,прем'єра – 2023 рік)

Серіал є спін-оффом антисупергеройського серіалу "Хлопаки" та розповідає про підлітків-суперів, які живуть та навчаються у спеціальному інтернаті під управлінням Vought International. Головні ролі виконали Джаз Сінклер та Ченс Пердомо, обидва відомі за серіалом "Моторошні пригоди Сабріни". Також одна з ролей дісталася Патріку Шварценеггеру.

Королева Шарлотта: Історія Бріджертонів

Queen Charlotte: A Bridgerton Story (США,Netflix, прем'єра – 2023 рік)

Серіал є приквелом хітового псевдоісторичного серіалу "Бріджертони" та розповідає про підйом молодої королеви Шарлотти. Головну роль виконає Голда Рошевель, яка вже представляла цього персонажа в оригінальному серіалі. Молоду Шарлотту зіграє Індія Амартейфіо.

Яловичина

Beef (США, Netflix, прем'єра – 2023 рік)

Цей комедійний серіал від незалежної студії A24 зосередиться на інциденті на дорозі, який поступово поглинає двох його учасників. Головну роль у шоу виконав Стівен Ян ("Ходячі мерці", "Ноу"). Гостьові ролі у серіалі отримали Марія Белло, зірка "Емілі в Парижі" Ешлі Парк та Джастін Г. Мін, відомий за серіалом "Академія Амбрелла" та фільмом "Після Янга".

Палац

The Palace (США, HBO, прем'єра – 2023 рік)

Події нового серіалу з Кейт Вінслет відбуватимуться, власне, в палаці за часів правління авторитарного режиму, якому саме починає загрожувати повалення. Також у серіалі задіяні Маттіас Шонартс, Андреа Райзборо та Х'ю Грант. Точна дата виходу серіалу наразі невідома», - пише Уніан.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області