Чим небезпечне недосипання та яка їжа позитивно впливає на сон

20:33, 2 вересня 2023
За статистикою, від безсоння страждає понад 10% населення розвинених країн.
Чим небезпечне недосипання та яка їжа позитивно впливає на сон
Зображення: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За статистикою від безсоння страждає понад 10% населення розвинених країн, а в кожного другого дорослого спостерігається один або декілька симптомів розладу сну. Про це розповіли на порталі «Знаїмо».

Як зазначається, сон є одним із найважливіших аспектів повсякденного життя і найголовнішою складовою повноцінного відпочинку. Хороший нічний сон дає тілу час і можливість добре відновитися. На жаль, багато людей нехтують сном заради роботи, улюбленого серіалу чи перегляду стрічки соціальних мереж.

Чому не варто сприймати недосипання легковажно

Під час сну в тілі відбувається відновлення пошкоджених клітин. Якщо не відбудеться повноцінна регенерація, організм стає більш вразливим.

«Хронічна нестача сну може спричинити проблеми з імунітетом і пам’яттю, підвищення рівня стресу та навіть ожиріння», - пояснюють на порталі.

Так, зазначають там, одним із найгірших наслідків недосипання є сильна запальна реакція, яка є способом організму боротися з проблемами. Без якісного відпочинку імунні клітини починають пошкоджувати здорові, підвищуючи ризик захворювань серця і судин, діабету та артриту. Також, пишуть на порталі, дослідження свідчать і про зв’язок між поганим сном і передчасним старінням клітин.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді