Субсидія та пільга: які між ними відмінності

08:49, 11 січня 2024
Українцям роз’яснили, у чому полягає відмінність між житловою субсидією та пільгою.
Субсидія та пільга: які між ними відмінності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області пояснило, у чому відмінність між житловою субсидією та пільгою. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

ЖИТЛОВА СУБСИДІЯ — це допомога від держави тим родинам, доходи яких не дозволять їм самотужки сплатити в повному обсязі кошти за спожиті житлово-комунальні послуги. Це допомога, яка залежить від майнового та матеріального стану домогосподарства: маєш низький дохід, при цьому не маєш боргів за спожиті ЖКП — можеш отримувати житлову субсидію.

Умови призначення житлової субсидії та процедура отримання такої допомоги визначені Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848.

ПІЛЬГА — надається визначеним категоріям громадян:  ветеранам війни, членам сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, захисникам та захисницям України, особам, постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, дітям війни, багатодітним сім’ї тощо.

При цьому пільга на оплату житлово-комунальних послуг, залежно від категорії отримувачів, може надаватися як без урахування доходів, так і з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

Перелік осіб, які мають право на пільги з оплати житлово-комунальних послуг, що надаються з урахуванням доходів, визначено Порядком надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 04.06.2015 № 389.

Пільгові категорії громадян згідно із законодавчими актами мають право на знижку з оплати житлово-комунальних послуг у грошовій формі з урахуванням середньомісячного доходу — 100 %, 50 %, 25 %.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області