Працівник отримав травму через обстріл підприємства: чи може він отримати страхову виплату

22:00, 2 серпня 2024
Такий працівник матиме право на виплату за певних умов.
Працівник отримав травму через обстріл підприємства: чи може він отримати страхову виплату
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Головному управлінні Пенсійного фонду України у Донецькій області розповіли, чи матиме право на  страхову виплату працівник, який отримав травму на виробництві через обстріл підприємства.

В ПФУ пояснили, що щомісячна страхова виплата призначається потерпілому з дня встановлення МСЕК (медико-соціальна експертна комісія) ступеня втрати професійної працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

У Фонді додали, що якщо справа про страхові виплати розглядається вперше після спливу трьох років з дня втрати потерпілим працездатності внаслідок нещасного випадку, страхові виплати призначаються з дня звернення (Порядок призначення, перерахування та здійснення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, затверджений постановою правління ПФУ від 26.01.2024 № 4-1, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 11.03.2024 за № 353/41698).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гетьман
    Руслан Гетьман
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Олег Курко
    Олег Курко
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду