Головний тренер «Манчестер Сіті» взяв собі в помічники двійника, фото

12:41, 13 серпня 2022
У тренера «Манчестер Сіті» новий асистент, схожий на нього як дві краплі води.
Головний тренер «Манчестер Сіті» взяв собі в помічники двійника, фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На початку липня «Манчестер Сіті» провернув непомітний трансфер – поки всі обговорювали приїзд Холанда (а ще відхід Жезуса, Стерлінга та Зінченка), клуб повернув тренера Енцо Мареску. Італієць вже працював у Манчестері та в сезоні-2020/21 очолював команду U-23.

Зараз Енцо має ще більш важливу роль – він буде асистентом головного тренера «Манчестер Сіті» Пепа Гвардіоли. Раніше почесну посаду обіймали Мікель Артета та Хуанма Лільйо, який влітку спокусився на посаду головного в катарському «Аль-Садді».

Кар'єра Марескі просякнута досвідом та подорожами: італієць увірвався у дорослий футбол через «Вест Бромвіч», жертвував гонорар за фінал Кубка УЄФА на благодійність, перервав чорну серію молодіжки «Сіті», тренував Буффона і затьмарив Пеллегріні, здобувши тренерську перемогу.

Тренерські курси Енцо почав в Іспанії, і його дисертація справила враження на колег. Робота називалася «Футбол та шахи» – у ній італієць шукав зв'язок між двома видами. І знайшов її в Гвардіолі:

«У футболі та шахах багато спільного. Найважливіше – позиційна гра та стратегія. Важливо мати склад розуму шахіста - розробити план, шукати ходи у відповідь, розставляти пішаки.

Гвардіола думає як шахіст: вивчає суперника, передбачає його ходи та випереджає під час матчів. Вроджене це чи набуте? Завдяки дослідженням ми можемо наблизитися до його розуміння та читання футболу. Я закохався в нього, коли він тренував «Барсу»: у матчах проти нього важко зрозуміти, що він задумав», – міркував Мареска в інтерв'ю Gazzetta dello sport.

Енцо надихнувся стилем Гвардіоли і згодом став схожим на кумира – навіть зовні. Густе волосся випало, вусики трансформувалися в бороду, яка посивіла і додала схожості з героєм.

«Чув про це [зовнішню схожість] і раніше. Ну так, ми обидва лисі – моє волосся почало випадати, коли я ще був футболістом. Потім я почав голити голову і відростив бороду, як у Пепа. Але так я хотів компенсувати лисину. Тепер ще й борода стала сивою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном