Рада спростила залучення іноземних фахівців з реабілітації на час війни

18:05, 29 липня 2022
Документом на час воєнного стану спрощено процедуру залучення іноземних фахівців з реабілітації. За умови відповідності освітнім та кваліфікаційним вимогам їх залучають за запрошенням лікарень.
Рада спростила залучення іноземних фахівців з реабілітації на час війни
Фото: city-adm.lviv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт № 7422 про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення доступності медичної та реабілітаційної допомоги у період дії воєнного стану та спростила на час воєнного стану процедуру залучення іноземних фахівців з реабілітації. За відповідне рішення проголосували 262 народних депутати.

Згідно з документом, на період воєнного стану та на 6 місяців після його завершення спрощується процедура залучення іноземних медичних працівників та фахівців з реабілітації для надання медичної допомоги.

Передбачається, що до надання реабілітаційної допомоги із застосуванням телереабілітації можуть залучатися фахівці з реабілітації, які є іноземцями та перебувають на території іноземних держав (крім Російської Федерації та Республіки Білорусь), якщо такі фахівці з реабілітації відповідають вимогам до освіти та професійної кваліфікації тієї країни, в якій вони працюють, та пройшли процедуру реєстрації на відповідних телемедичних платформах.

Залучення фахівців відбувається на підставі запрошення закладів охорони здоров’я чи інших установ чи організацій. Заклад охорони здоров’я або інше підприємство, установа чи організація, що залучила до надання медичної або реабілітаційної допомоги іноземців або осіб без громадянства, які відповідають вимогам до освіти та професійної кваліфікації та мають документи про освіту та відповідну професійну кваліфікацію, засвідчені в порядку консульської легалізації або шляхом проставлення апостилю в тій країні, в якій вони працюють, протягом п'яти робочих днів з моменту залучення повідомляють міністерство охорони здоров’я про термін, на який залучаються такі особи.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо, як українцям отримати безкоштовну медичну допомогу у Литві.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси