Кукурудза - комбікорм - порося - ковбаса: Гетманцев розповів про те, як Україні досягти топ-25 індексу економічної складності

07:41, 4 серпня 2022
Голова Нацради з відновлення України: Основна ціль нашого плану, коли ми не виготовляємо кукурудзу, а з кукурудзи робимо комбікорми, відгодовуємо нею порося, з порося робимо ковбасу і вже її продаємо тут або експортуємо.
Кукурудза - комбікорм - порося - ковбаса: Гетманцев розповів про те, як Україні досягти топ-25 індексу економічної складності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, Секретар Нацради з питань відновлення України, голова Комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетманцев в інтерв’ю Telegraf пояснив, що треба створити новий орган - Агенцію з відновлення країни в структурі органів виконавчої влади.

Також, на його думку, треба забезпечити верховенство права, прозорість публічних даних, корпоративне управління, деолігархізацію, реформу державної служби.

«Це треба зробити, аби наше суспільство взагалі мало шанси на розвиток. Це нульовий цикл реформ.

Основна ціль нашого плану — це топ-25 індексу економічної складності. Тобто виготовлення в Україні складних товарів, з високим рівнем переробки. Коли ми, наприклад, не виготовляємо кукурудзу, а з кукурудзи робимо комбікорми, відгодовуємо нею порося, з порося робимо ковбасу і вже її продаємо тут або експортуємо.

Це стійкі ланцюги постачання, доступ до ресурсної бази, посилення безпеки, в тому числі енергетичної. Ми потягом десяти років збудуємо два блоки атомних електростанцій, розвинемо водень, вітрову та сонячну енергетику. В плані є проєкти під це, і я переконаний, що і гроші під це будуть. Ми зможемо експортувати електроенергію до Європи і на цьому заробляти гроші. І, до речі, вже заробляємо!

Я переконаний в тому, що Європа з нами стане сильнішою», - зазначив він.

Також він розповів, що є компанії, які хочуть інвестувати в Україну саме зараз.

«У виробництво матеріалів для енергозберігаючих будинків. Це велика ірландська компанія. Вони хочуть у Львівській області відкривати завод. Ми зустрічалися 3 тижні тому. Інтерес до нашої країни шалений. Військові ризики стримують бізнес. Але ми активно шукаємо варіанти їх вирішення через програму страхування, передбачену в Плані відновлення країни», - зазначив він.

Втім, за його словами, «допомога бізнесу буде точно після війни».

«Зараз в нас дефіцит бюджету 5 мільярдів доларів щомісяця. Можемо скільки завгодно лаяти Нацбанк та Кабмін, але вони насправді роблять найкраще задля того, аби втримати ситуацію.

Однак, очевидно, що зараз наші ресурси для допомоги бізнесу дуже обмежені», - підкреслив він.

Крім того, голова Комітету відмітив, що скорочення ВВП в 2022 році прогнозується на третину, ціни зростуть на 31% до кінця року, на тлі інфляції реальна заробітна плата скоротиться на 26,9%, безробіття буде становити 28,9%, а дефіцит зведеного бюджету сягне 17,9% ВВП, сальдо платіжного балансу прогнозується на рівні мінус 9 млрд долл.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Наталя Мамченко

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду