Денис Шмигаль: Мінінфраструктури найближчим часом представить проект електронної черги на кордоні

16:34, 16 серпня 2022
Передбачено також активізувати процес перемовин щодо відкриття спільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС.
Денис Шмигаль: Мінінфраструктури найближчим часом представить проект електронної черги на кордоні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 16 серпня на засіданні Уряду розповів, що передбачає митна реформа.

«По-перше, це приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту. Це те, що ми називаємо «митний безвіз» із Європейським Союзом. Учора Парламент прийняв урядовий законопроект про зміни до Митного кодексу, і ці зміни максимально наближають українське митне законодавство до законодавства Євросоюзу, фактично відкриваючи дорогу до підписання «митного безвізу». Україна почне обмінюватися митною інформацією з 36 країнами в режимі реального часу. Це буде надважливий процес у знищенні корупції та схем на митниці.

Другий крок. Міністерству інфраструктури, Міністерству закордонних справ та Державній митній службі доручено активізувати процес перемовин щодо відкриття спільних пунктів пропуску на кордоні з ЄС. Ми говорили про можливість відкриття таких пунктів із Прем’єр-міністром Польщі. І це так само важливий напрямок для пришвидшення всіх митних процедур і мінімізації корупційних ризиків.

Третій крок. Міністерство інфраструктури найближчим часом представить проект електронної черги на кордоні. Ми рухаємося у бік цифрової держави із максимально зручними сервісами для людей та бізнесу, а тому це питання не може і не буде більше відкладатися.

Четвертий крок. Розширення пунктів пропуску в рамках проекту «Відкритий кордон» та створення сучасних сервісних зон біля кордону для вантажних автомобілів та їх водіїв. Сьогодні на прикордонному пункті пропуску «Краківець-Корчова» запускаємо абсолютно новий автобусний термінал, який здатен буде опрацьовувати від 30 автобусів на добу», - зауважив прем’єр.

Також він додав, що 16 серпня Уряд затвердив законопроект, який передбачає скасування ще 17 документів дозвільного характеру.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду