У Мінкульті визнали, що втрапили у скандал з флешмобом щодо символу Тризуба до Дня незалежності

18:28, 22 серпня 2022
Міністерство культури визнало помилку і видалило фото міністра Олександра Ткаченка, який невірно демонстрував розроблений рекламною агенцією жест з флешмоба до Дня незалежності.
У Мінкульті визнали, що втрапили у скандал з флешмобом щодо символу Тризуба до Дня незалежності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Banda Agency запустили флешмоб до Дня незалежності України.

Флешмоб полягав у тому, що посадовці, різні зірки та звичайні люди демонструють жест, де вказівний та середній палець з мізинцем – прямі, а великий та безіменний – зігнуті.

Він мав нагадувати символ Тризуба. Свої фото з цим жестом в агенції пропонували підписувати хештегом #ТРИЗУБНЕЗАЛЕЖНОСТІ та викладати у соцмережі. До флешмобу доєднались Надя Дорофєєва, учасник Kalush Orchestra, Даша Астаф'єва, Alyona Alyona, а також керівник Мінкульту Олександр Ткаченко.

Втім, користувачі не оцінили такий флешмоб, натякнувши на неоднозначне тлумачення цього жесту у міжнародному контексті.

Очільник Banda Agency пояснив, що жест демонструвався неправильно (детальніше на відео). Згодом пости та фотографія, у тому числі, міністра культури Олександра Ткаченка із відповідним жестом були видалені та опублікувано пост-пояснення. Згодом вони опублікували ще один допис.

Мінкульт опублікував в Інстаграм пост, де визнав свою помилку.

«Мова жестів – досить сенситивна і має багато нюансів. Виходить, що ми недостатньо дослідили це питання та цілком логічно зіткнулись з осудом спільноти. Ми приносимо наші щирі вибачення за те, що "перекреативили". Наголошуємо, що у жодному випадку не ставили за ціль зневажити або образити наших співгромадян», – йдеться у заяві відомства.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: Наталя Мамченко

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду