З районів бойових дій до інших судів переведено вже 343 судді - Верховний Суд

11:34, 23 серпня 2022
Заяви суддів на тимчасове відрядження надходять досі.
З районів бойових дій до інших судів переведено вже 343 судді - Верховний Суд
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Верховному Суді повідомили «Судово-юридичній газеті» про те, як відбувається процес тимчасового переведення суддів із судів, які опинилися в окупації або в зоні активних бойових дій.

Так, станом на 22 серпня 2022 року до Верховного Суду надійшло 443 заяви від суддів місцевих загальних судів, територіальну підсудність яких було змінено внаслідок агресії РФ.

Щодо 298 суддів місцевих загальних судів головою Верховного Суду вже ухвалено рішення про їх відрядження до інших судів.

При цьому, як зазначили у Верховному Суді, заяви про тимчасове відрядження від суддів судів, які опинилися в зоні бойових дій, продовжують надходити до Верховного Суду.

Щодо суддів спеціалізованих судів, які опинилися в окупації або в зоні активних бойових дій, то станом на 22 серпня до Верховного Суду надійшло 11 заяв про переведення від суддів господарських судів Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Заяви 10 суддів про тимчасове відрядження вже задоволені і вони були переведені до інших судів.

Крім того, до Верховного Суду надійшли заяви про відрядження від 18 суддів Херсонського, Донецького, Миколаївського та Харківського окружних адміністративних судів.

Втім, дані заяви поки що перебувають на розгляді голови Верховного Суду і рішення щодо них не приймалися.

Щодо суддів апеляційних судів, то станом на 22 серпня до Верховного Суду надійшло від суддів Донецького, Луганського та Херсонського апеляційних судів 47 заяв на відрядження до інших судів.

Щодо 35 суддів рішення про переведення до інших апеляційних судів уже прийнято.

Як і у випадку з місцевими судами, заяви на переведення від суддів апеляційних судів також продовжують надходити.

Таким чином, загалом, станом на 22 серпня тимчасово відряджено в інші суди 343 судді судів першої та апеляційної інстанцій.

Що стосується причин того, що процедура переведення суддів до інших судів (вона почалася ще у квітні) дещо затягнулася, то, як зазначили у Верховному Суді, аналіз заяв про відрядження, що надходять від суддів, говорить про те, що багато суддів, які опинилися на окупованій території, не мають стабільного доступу до мережі Internet.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду