Штрафи за перевищення швидкості збільшать до 5100 грн: Комітет схвалив поправку депутата «Слуги народу» Фролова

13:40, 27 серпня 2022
У Верховній Раді знайшли додаткове джерело для поповнення дорожнього фонду за рахунок суттєвого збільшення штрафів для водіїв за перевищення швидкості. Відповідну поправку авторства депутата від Слуги народу Павла Фролова додали до законопроэкту про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення у зв’язку з набранням чинності Закону України "Про внутрішній водний транспорт".
Штрафи за перевищення швидкості збільшать до 5100 грн: Комітет схвалив поправку депутата «Слуги народу» Фролова
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Депутати пропонують в кілька разів підвищити штрафи за перевищення швидкості на 80 та більше кілометрів за години. Відповідну поправку нардепа від фракції «Слуга народу» Павла Фролова до законопроєкту «Про внутрішній водний транспорт» підтримав комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності.

Змінами до статті 122 Кодексу про адміністративні правопорушення пропонується встановити, що «Перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш як на вісімдесят кілометрів на годину, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(3400гривень)». Чинна редакція статті 122 Кодексу про адмінправопорушення передбачає відповідальність за перевищення швидкості на 50 і більше кілометрів за годину  у 1700 гривень. Це максимальний наразі розмір штрафу за перевищення швидкості.

Якщо ж водій перевищив дозволену швидкість на сто десять чи більше кілометрів на годину, то його гаманець може полегшати на 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян(4250 гривень).

В разі ж, якщо перевищення швидкості на понад 50 кілометрів на годину спричинило створення аварійної обстановки, а саме: примусило інших учасників дорожнього руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити інших заходів щодо забезпечення особистої безпеки або безпеки інших громадян, то сума штрафу становитиме триста неоподаткованих мінімумів доходів громадян 5100 гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», за даними патрульної поліції за 5 місяців поточного року в Україні сталося понад 5 тисяч ДТП.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області