Раді рекомендують запровадити авансовий платіж для кожного обмінника

16:08, 29 серпня 2022
Передбачається, що кожний обмінний пункт буде сплачувати щомісяця авансом три мінімальні зарплати. У разі якщо з прибутку обмінника потрібно, відповідно до закону, сплатити більше ніж три мінімалки, оплачується різниця між авансом та податковим зобов'язанням.
Раді рекомендують запровадити авансовий платіж для кожного обмінника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді ухвалити у першому читанні законопроєкт № 7576 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі, яким пропонується запровадити авансовий платіж з кожного обмінного пункту небанківської фінансової установи.

Як зазначається у пояснювальній записці, у 2021 році обмінники заплатили до бюджету 7 мільйонів гривень податку на прибуток попри зростання обсягу операцій в обмінниках. На думку автора, це свідчить про приховування реальних прибутків обмінних пунктів.

Законопроєкт передбачає, що кожен обмінний пункт має щомісячно сплачувати внесок у три мінімальні заробітні плати. При чому цей внесок не буде залежати від прибутку обмінника. У разі ж високих прибутків обмінник має доплатити різницю між авансовим платежем і податком, що буде залежати від прибутку. Наразі обмінники сплачують податок на прибуток, який залежить від виручки обмінника, що обліковується через касу.

За словами автора ініціативи, нардепа Данила Гетманцева, в Україні під час війни працює близько 4 тисяч обмінних пунктів, отже додаткові надходження до державного бюджету від нового податку складуть близько 1 мільярда гривень. Тих же, хто відмовиться сплачувати податок авансом, пропонується штрафувати на суму до 50% несплаченого податку.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Нацбанк повернув вимоги для обмінників, які були призупинені на час війни.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді