Рада закликала ЄС припинити видачу росіянам туристичних віз та відключити усі банки РФ від системи SWIFT

15:50, 6 вересня 2022
Парламентарі закликали інституції ЄС виробити спільну позицію щодо анулювання виданих громадянам РФ 10 мільйонів шенгенських віз та у подальшому не видавати туристичні візи та відключити банки країни-окупанта від системи SWIFT.
Рада закликала ЄС припинити видачу росіянам туристичних віз та відключити усі банки РФ від системи SWIFT
Фото: espreso.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада схвалила за основу та в цілому проєкт постанови №7733 про Звернення Верховної Ради України до інституцій Європейського Союзу, парламентів та урядів його держав-членів щодо обмеження видачі шенгенських віз для громадян держави-агресора – Російської Федерації та закликала припинити видачу громадянам РФ туристичних віз. За відповідне рішення проголосували 327 народних депутатів.

Парламентарі закликали виробити спільну позицію ЄС “про анулювання 10 млн вже виданих росіянам та чинних шенгенських віз”. Також депутати закликали інституції Європейського Союзу, парламенти та уряди його держав-членів встановити обмеження на видачу шенгенських та національних віз і заборону в’їзду для громадян держави-агресора – Російської Федерації, за винятком певних категорій – гуманітарні питання, возз’єднання родини, політичні переслідування, отримання дозволу на імміграцію.

Крім цього, депутати підтримали проєкт постанови №7710 про звернення Верховної Ради України до інституцій Європейського Союзу та країн-членів Європейського Союзу щодо припинення видачі віз громадянам Російської Федерації та закликали до посилення санкції проти країни-агресора, зокрема відключити усі банки РФ від системи SWIFT.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав ЄС припинити видачу віз громадянам РФ.

«На жаль, це не тільки війна путіна. 200 тисяч російських солдатів воюють проти України. Навіть їхні родини нічого не говорять проти, населення в цілому підтримує цю війну. Не можна ділити росіян на хороших і поганих. Для нас нестерпно, що частина росіян вбиває і ґвалтує людей в нашій країні, а інша частина добре живе на Заході, їде у відпустку, насолоджується dolce vita. Російському суспільству потрібен холодний душ у вигляді візової заборони для туристів і студентів», - переконаний Шмигаль.

Наразі країни Балтії припинили видачу шенгенських віз громадянам РФ. Також на рівні ЄС було ухвалено рішення про призупинення дії угоди про спрощення візового режиму між РФ та ЄС, що призведе до збільшення візового збору для громадян РФ, які подаватимуться на візи, а також до збільшення терміну розгляду заявок на візи.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

 

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду