В Україні можуть запровадити відомчу реєстрацію транспортних засобів Службою безпеки України

09:00, 17 вересня 2022
Відомча реєстрація транспортних засобів СБУ дозволить швидше здійснювати заходи з реєстрації авто, що надходять шляхом безоплатного їх залучення під час мобілізації від підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності.
В Україні можуть запровадити відомчу реєстрацію транспортних засобів Службою безпеки України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голови Комітетів Верховної Ради з питань транспорту та інфраструктури Юрій Кісєль та з питань національної безпеки Олександр Завітневич зареєстрували законопроект 8040 «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух».

Ним пропонується запровадити відомчу реєстрацію транспортних засобів Службою безпеки України та уповноважити на здійснення такої реєстрації відповідний підрозділ Центрального управління СБУ. Це дозволить оперативніше здійснювати заходи з реєстрації авто, що надходять шляхом безоплатного їх залучення під час мобілізації від підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності.

«Службі безпеки України необхідно отримати повноваження щодо здійснення відомчої реєстрації транспортних засобів, що забезпечить оперативність прийняття та оформлення рішень щодо закріплення та перезакріплення транспортних засобів між підрозділами та органами Служби  безпеки України, а також матиме результатом економію бюджетних коштів, що витрачаються на оплату адміністративних послуг, пов’язаних з державною  реєстрацією транспортних засобів.

Крім того, можливість відомчої реєстрації транспортних засобів Службою безпеки України є вкрай необхідною в умовах дії правового режиму воєнного стану, оскільки дозволить більш оперативно здійснювати заходи з реєстрації транспортних засобів, що надходять з національної економіки шляхом безоплатного їх залучення під час мобілізації від підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки відповідно до вимог Положення про  військово-транспортний обов’язок (затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2000 № 1921, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 № 405), а також отриманих транспортних засобів від інших органів державної влади, іноземних партнерів та як благодійна допомога.

Оперативність вирішення питань реєстрації транспортних засобів дозволить Службі безпеки України як державному органу спеціального призначення з правоохоронними функціями, який забезпечує державну безпеку України, оптимізувати зусилля щодо виконання в межах компетенції основних завдань зі здійснення оперативно-розшукової, контррозвідувальної, протидиверсійної, антитерористичної діяльності», - зазначають автори.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що Рада готується схвалити у першому читанні законопроект 7684-1, за яким СБУ зможе проводити контррозвідувальні заходи до рішення суду і надавати бізнесу обов’язкові застереження.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду