У Вищій раді правосуддя заявили, що знають як вирішити проблему із дисциплінарними інспекторами

09:00, 19 вересня 2022
У Раді правосуддя сподіваються на кризу на юридичному ринку.
У Вищій раді правосуддя заявили, що знають як вирішити проблему із дисциплінарними інспекторами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя заявили про те, що знають як вирішити проблему з формуванням автономного підрозділу дисциплінарних інспекторів у штаті Раді правосуддя.

Нагадаємо, що дисциплінарні інспектори, без яких неможливий розгляд дисциплінарних скарг щодо суддів, повинні були з’явитись у складі Ради правосуддя ще з 5 серпня 2022 року.

Втім, відсутність повноважного складу Ради правосуддя не дозволила провести відповідний конкурс та затвердити необхідні нормативні документи.

Також, з'ясувалося, що конкурс на посади дисциплінарних інспекторів провести не так просто і через пред'явлені до дисциплінарних інспекторів високі кваліфікаційні вимоги - стаж роботи у сфері права не менше 15 років (з них 8 обов'язково на посаді судді, прокурора чи адвоката) за досить невеликої як для такої посади заробітної плати (17,5 тис. гривень до сплати податків).

Втім, зараз у Раді правосуддя вже заявили про те, що проблему дисциплінарних інспекторів вирішити можливо.

“Раніше ми вважали, що буде важко знайти спеціалістів, які захочуть працювати за не зовсім велику заробітну плату. Але зараз я думаю, що такої проблеми вже не буде, оскільки у зв'язку з війною погіршився матеріальний стан багатьох людей. Юристи, які хочуть працювати на посадах дисциплінарних інспекторів вже є, вони вже звертаються до Ради правосуддя”, - розповів Віталій Саліхов 16 вересня під час роботи X Міжнародного судово-правового форуму.

Єдине питання, яке залишається вирішити — це власне набір таких інспекторів, який може здійснити тільки повноважний склад Ради правосуддя.

Але, як зазначив Віталій Саліхов, у Раді правосуддя вже розробили всі необхідні нормативні документи та розробили навіть програму навчання дисциплінарних інспекторів.

Нагадаємо, що раніше у Раді правосуддя запропонували передати судові спори за участю Ради правосуддя для розгляду у інший орган, позбавивши Верховний Суд можливості перегляду рішень ВРП.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду