У 2023 році середня пенсія може зрости до 2215 гривень – проєкт бюджету

13:05, 19 вересня 2022
Очікується, що середня пенсія наступного року зросте до 2215 гривень. При цьому кількість пенсіонерів зменшиться до 10,67 мільйонів осіб.
У 2023 році середня пенсія може зрости до 2215 гривень – проєкт бюджету
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Пенсійному фонду прогнозують, що у 2023 році середній розмір пенсії становитиме 2215 гривень та 70 копійок. Про це йдеться у матеріалах до проєкту бюджету на 2023 рік.

Згідно з документом середня пенсія у порівнянні з 2021 роком зросте з 1959 гривень 10 копійок до 2215 гривень та 70 копійок.

При цьому кількість одержувачів пенсій, за прогнозами Пенсійного фонду, наступного року продовжуватиме знижуватися. Зокрема, якщо в 2021 році пенсії отримували 10,97 мільйонів осіб, то у поточному році цей показник становить  10,76 мільйонів осіб. При цьому наступного року, за розрахунками Пенсійного фонду, в Україні буде 10,67 мільйонів пенсіонерів.

Разом з тим обсяг коштів на виплату пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, сплату страхових внесків за окремі категорії застрахованих осіб, компенсацію пільгового розміру ЄСВ за працюючих інвалідів, покриття різниці між мінімальним страховим внеском та сумою сплачених страхових внесків за застрахованих осіб та суб’єктів господарювання за періоди здійснення обмежувальних протиепідеміологічних заходів, покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду України для виплати пенсій у проєкті бюджету на наступний рік передбачений у розмірі трохи більше 283 мільярдів гривень, що на понад 30 мільярдів перевищує показник поточного року.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на сайті Верховної Ради опубліковано проєкт бюджету 2023. Він передбачає, серед іншого, відновлення будівництва доріг та скорочення фінансування політичних партій, Верховної Ради, діяльності Президента України та рекордні видатки на армію.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду