Мін'юст США попросив Конгрес узаконити передачу Києву заморожених коштів Росії

18:22, 20 вересня 2022
Якщо Конгрес дозволить внести відповідні поправки до актів, що регулюють застосування конфіскованих фондів, це дозволить послабити російську економіку.
Мін'юст США попросив Конгрес узаконити передачу Києву заморожених коштів Росії
Джерело фото: hausa.premiumtimesng.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції США попросило Конгрес США офіційно узаконити передачу Києву заарештованих та заморожених російських фінансових активів. Про це заявив голова робочої групи Мін'юсту щодо застосування санкцій проти Росії Ендрю Адамс.

«Така пропозиція дозволила б міністерствам юстиції, фінансів та держдепартаменту налагодити спільну роботу за спрямуванням [грошових] коштів, конфіскованих урядом США, на відшкодування збитків, [понесених] Україною», — заявив чиновник.

За його словами, якщо Конгрес дозволить внести відповідні поправки до актів, що регулюють застосування фондів, що конфіскуються, це не тільки допоможе Україні в її боротьбі проти Росії, а й дозволить послабити російську економіку.

Раніше стало відомо, що фінська влада конфіскувала у росіян, включених до списків санкцій Євросоюзу і країн Заходу, майно на суму близько 189 мільйонів євро. Діапазон конфіскованих активів включає акції, банківські вклади, промислову сировину, транспортні засоби, залізничні вагони та об'єкти нерухомості.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд