У Мін'юсті кажуть, що минулого року фактично виконано понад третину судових рішень

14:39, 22 вересня 2022
За даними відомства, у 2021 році фактично виконано понад 35% судових рішень, а у поточному році цей показник знизиться до 27,5%.
У Мін'юсті кажуть, що минулого року фактично виконано понад третину судових рішень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У 2021 році, за даними міністерства юстиції, частка фактично виконаних судових рішень становила 35,6%. Про це йдеться у матеріалах до проєкту бюджету на 2023 рік, який напередодні взяла до розгляду Верховна Рада.

У відомстві очікують, що у поточному році кількість виконаних рішень суду знизиться на понад 20% у порівнянні з попереднім роком – до 27,5%.

Разом з тим, за інформацією Державного казначейства, загальний борг держави щодо судових рішень, виконання яких гарантовано законодавством, станом на 5 січня 2022 року складає 6 331 285 562,29 грн.

При чому з цієї суми минулого року виконано судових рішень лише на 99,99 млн гривень, тобто близько 1,6% від загальної кількості.

Зі свого боку керівник Асоціації приватних виконавців Віталій Чепурний не вірить у цифри Мін'юсту та наголошує, що рівень виконання в Україні з року в рік залишається катастрофічно низьким, додаючи, що виконується не більше 3% ухвал.

У самому ж Мін'юсті наголошують, що в держави відсутній фінансовий ресурс для того,  щоб розрахуватися з боргами, і додають, що не можна «просто арештувати рахунки Пенсійного фонду для виконання рішень».

Нет описания.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в Окружному адмінсуді оскаржують постанову уряду, якою було встановлено, що додаткова винагорода до 30 тисяч гривень здійснюватиметься пропорційно часу служби в розрахунку на місяць, а також залежно від місця несення служби та району ведення бойових дій.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Литвиненко
    Олександр Литвиненко
    секретар Ради національної безпеки і оборони України
  • Наталя Бжассо
    Наталя Бжассо
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Володимир Біоносенко
    Володимир Біоносенко
    голова Миколаївського окружного адміністративного суду
  • Василь Кузь
    Василь Кузь
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Тетяна Фетісова
    Тетяна Фетісова
    суддя Черкаського апеляційного суду