НБУ збільшив щомісячний ліміт для купівлі громадянами безготівкової валюти до 100 тисяч грн

15:11, 30 вересня 2022
Національний банк збільшив із 50 до 100 тисяч грн щомісячний ліміт на купівлю громадянами безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на безвідкличний депозит від трьох місяців.
НБУ збільшив щомісячний ліміт для купівлі громадянами безготівкової валюти до 100 тисяч грн
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк 30 вересня повідомляє, що «вжив заходів з метою зменшення попиту в готівковому сегменті валютного ринку та захисту міжнародних резервів, а також уточнив низку норм, спростивши умови завезення гуманітарної допомоги в Україну».

Зокрема, як раніше писала «Судово-юридична газета», НБУ заборонив для українців перекази з гривневих карток на іноземні. Відповідна заборона на перекази між фізичними особами з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків набуде чинності з 5 жовтня.

Разом з тим, з 50 тис. до 100 тис. грн (в еквіваленті) збільшено щомісячний ліміт для купівлі громадянами безготівкової валюти з подальшим розміщенням під депозит від трьох місяців.

Як вважають в НБУ, збільшення ліміту дозволить додатково переорієнтувати попит населення з готівкової іноземної валюти на безготівкову, адже операції з продажу безготівкової валюти банками здійснюються за курсом, ближчим до офіційного, ніж з продажу готівкової валюти.

Нагадуємо, що НБУ дозволив здійснювати такі операції у липні, і деякі банки, зокрема з найбільшою кількістю клієнтів, вже запровадили таку послугу. Громадяни можуть купувати безготівкову валюту і використовувати куплені валютні кошти після завершення терміну трьохмісячного депозиту. 

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду