У БЕП кажуть про арешт активів РФ та Білорусі на понад 44 мільярди гривень

13:35, 3 жовтня 2022
За словами директора БЕП Вадима Мельника, на підставі матеріалів БЕП було арештовано активів на суму в 50 мільярдів гривень, з яких понад 44 мільярди гривень – активи РФ та Білорусі.
У БЕП кажуть про арешт активів РФ та Білорусі на понад 44 мільярди гривень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник заявляє про арешт активів на суму в 50 мільярдів гривень, з них понад 44 мільярди гривень активів належать Російській Федерації та Республіці Білорусь. Про це він заявив під час спільного засідання комітетів з питань податкової та митної політики, а також комітету з питань правоохоронної діяльності.

«Арештовано активів на суму в 50 мільярдів гривень. З них 44,3 мільярда гривень - це активи РФ та РБ», - зазначив Мельник.

На запитання депутатів, на підставі чого відбувався арешт активів, Вадим Мельник зауважив, що «завдяки виявленим аналітиками фактам присутності в Україні активів РФ та РБ були внесені в ЄРДР кримінальні провадження за фактами ухилення від сплати податків». При цьому директор БЕП не конкретизував, про провадження щодо яких активів йдеться.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив про провал реформи стосовно створення Бюро економічної безпеки.

«Ми бачимо всі ознаки провалу тієї реформи, яка була започаткована нами минулого року», - підкреслив очільник податкового комітету Ради.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді