Йодопрофілактика та що робити, якщо ядерний вибух застав на вулиці, вдома або за кермом: Урядовий Центр стратегічних комунікацій дав поради

15:36, 4 жовтня 2022
Центр стратегічних комунікацій при Мінкульті дає поради, що робити при ядерному вибуху, а ЦПД при РНБО підкреслює, що статті про ядерну загрозу можуть бути частиною інформаційного тероризму рф.
Йодопрофілактика та що робити, якщо ядерний вибух застав на вулиці, вдома або за кермом: Урядовий Центр стратегічних комунікацій дав поради
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, в Україні свого часу було створено два органи щодо протидії дезінформації: один - при Мінкульті (Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки), інший - при РНБО (Центр протидії дезінформації).

4 жовтня Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики випустив роз’яснення щодо того, як вберегти себе під час радіаційної загрози. «Поради актуалізували спільно з Державним науково-технічним центром з ядерної та радіаційної безпеки на основі досвіду і інструкцій України після аварії на ЧАЕС (1986 р)», - зазначили у ЦСКІБ.

«Центр Стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розробив детальні рекомендації (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya.../), що робити у разі ядерного вибуху, якщо ви в цей час – на вулиці, вдома або за кермом. А також план дій у ситуації,  коли ви під час ядерного вибуху були вдома, а ваші діти – у школі чи садочку (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya.../).

Крім цього, фахівці дали відповіді на популярні питання щодо йодопрофілактики (https://dovidka.info/yak-diyaty-v-razi-zastosuvannya.../) у разі радіаційної загрози», - зазначили в органі при Мінкульті.

Також там дали поради щодо йодопрофілактики.

«Проводиться тільки після офіційного оповіщення щодо її необхідності й вона виправдана лише тоді, коли радіація спричинена радіойодом. У випадках застосування «брудних бомб» прийом препаратів йоду заборонений і може завдати організму непоправної шкоди.

Дозування йодиду калію (таблетки):

немовлята від народження до 1 місяця – 16 мг;

діти (від 1 місяця до 3 років) – 32 мг;

діти (від 3 до 12 років) – 62,5 мг;

підлітки (від 12 до 18 років), вагітні, матері-годувальниці та дорослі (до 40 років) – 125 мг.

Більше рекомендацій і детальних порад – читайте за посиланням:

https://bit.ly/3ydeT9b", - зазначили у Центрі.

Відповідний пост поширили також державні органи, зокрема Мін'юст.

Зі свого боку, Центр протидії дезінформації при РНБО заявив, що поширена в іноземних ЗМІ інформація про те, що кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю, є провокацією.

Також у ЦПД при РНБО підкреслили, що статті про ядерну загрозу можуть бути частиною інформаційного тероризму рф.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська