Депутати хочуть звільнити від мобілізації осіб, які втратили під час російсько-української війни прийомних батьків чи дітей — законопроєкт

16:10, 4 жовтня 2022
Пропонується встановити, що не підлягають призову під час мобілізації особи, які втратили пасинка, падчерку, вітчима, мачуху на війні з РФ.
Депутати хочуть звільнити від мобілізації осіб, які втратили під час російсько-української війни прийомних батьків чи дітей — законопроєкт
Фото: ВРУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу», серед яких заступник голови монобільшості Євгенія Кравчук, зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №8093 про внесення змін до статті 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», яким пропонується розширити перелік осіб, яких звільнятимуть від призову до війська за мобілізацією.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» та передбачити, що призову на військову службу не підлягають особи, які втратили пасинка, падчерку, вітчима, мачуху на війні з РФ.

Як зазначається у пояснювальній записці, прийняття закону забезпечить рівність прав серед близьких родичів осіб, які загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану чи загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції щодо відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський підписав закон про звільнення від мобілізації родичів загиблих в російсько-українській війні. Законом передбачено звільнення від призову до війська за мобілізацією родичів загиблих в російсько-українській війні.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва