Кабмін зобов’язав «Укрпошту» невідкладно відновити виплату пенсій на деокупованих територіях без звернення одержувачів: є умови

17:03, 14 жовтня 2022
Передбачається, що пенсійні виплати, які були припинені з 1 серпня 2022 року, автоматично поновлюються в разі отримання повідомлення від «Укрпошти» про наявність технічної можливості їхнього здійснення.
Кабмін зобов’язав «Укрпошту» невідкладно відновити виплату пенсій на деокупованих територіях без звернення одержувачів: є умови
Джерело фото: epravda.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів зобов’язав невідкладно відновити виплату пенсій на деокупованих територіях через «Укрпошту» за наявності технічної можливості без звернення одержувача виплат до Пенсійного фонду. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 14 жовтня.

За словами представника Верховної Ради у Кабінеті Міністрів Тараса Мельничука, відповідні зміни внесено до постанови Кабінету Міністрів «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану» від 26.02.2022 № 162.

«Передбачено, що у разі отримання від АТ «Укрпошта» повідомлення про відновлення технічної можливості здійснювати виплату пенсій у деокупованих населених пунктах територіальних громад Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської або Херсонської областей Пенсійному фонду України терміново без звернень одержувачів забезпечити відновлення виплати пенсій, які було припинено в період з 01.08.2022. Виплату відновлених пенсій постановлено здійснювати через АТ «Укрпошта» особисто пенсіонеру», - додав Тарас Мельничук.

Крім цього, урядовці затвердили бюджет Пенсійного фонду на поточний рік. Загальну суму дохідної частини бюджету визначено в сумі 594,4 млрд гривень, з них власні доходи — в обсязі 386,5 млрд грн. Загальний обсяг видаткової частини визначено в сумі 594,4 млрд грн.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на звільнених територіях Харківщини СБУ перевірила уже близько 7 тисяч осіб, про підозри повідомлено 13 громадянам.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду