Кабмін врегулював особливості виплати та доставки пенсій

11:20, 26 жовтня 2022
У разі неотримання одержувачами пенсій протягом двох виплатних періодів виплата пенсій проводяться шляхом перерахування на їх поточні рахунки, які відкриваються в банку за зверненням органів Пенсійного фонду України без отримання від одержувачів заяв про виплату пенсії з відкриттям рахунка в банку.
Кабмін врегулював особливості виплати та доставки пенсій
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Постановою Кабінету Міністрів від 14 жовтня 2022 р. №1170 внесено зміни до постанови №162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану».

Установлено, що:

у разі отримання від АТ «Укрпошта» повідомлення про відновлення технічної можливості здійснювати виплати пенсій у деокупованих населених пунктах територіальних громад Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської, Харківської або Херсонської областей Пенсійний фонд України терміново без звернень одержувачів забезпечує відновлення виплати пенсій, яка була припинена в період з 1 серпня 2022 р. відповідно до пункту 4 частини першої статті 49 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та виготовлення відомостей на виплату таких пенсій;

виплата пенсій, відновлена відповідно до абзацу другого цього пункту, проводиться АТ “Укрпошта” особисто одержувачу за відомостями, наданими відповідно до Порядку виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України організаціями, що здійснюють їх виплату і доставку, затвердженого постановою КМУ від 16 грудня 2020 р. №1279 «Деякі питання організації виплати пенсій та грошової допомоги».

У разі неотримання одержувачами пенсій протягом двох виплатних періодів виплата пенсій проводиться шляхом перерахування на їх поточні рахунки, які відкриваються в банку за зверненням органів Пенсійного фонду України без отримання від одержувачів заяв про виплату пенсії з відкриттям рахунка в банку, відповідно до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 1999 р. № 1596.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду