Кабмін створив штаб щодо виїзду громадян України з Криму

14:15, 26 жовтня 2022
Згідно з постановою серед завдань штабу: визначення шляхів і способів вирішення проблем з виїздом громадян України з тимчасово окупованої території України, включаючи Крим.
Кабмін створив штаб щодо виїзду громадян України з Криму
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів створив координаційий штаб з питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, зокрема Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, через територію інших країн на територію України, допомоги у поверненні в Україну. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №1187 від 18 жовтня.

Відповідно до постанови штаб очолюватиме міністр реінтеграції (наразі, як відомо, це Ірина Верещук). До його складу також увійдуть, серед іншого, перший заступник міністра реінтеграці, перший заступник міністра оборони, голова Державної міграційної служби, перший заступник міністра юстиції, представник СБУ (за згодою), представники міжнародних організацій (за згодою)

Згідно з документом основними завданнями Координаційного штабу є:

1) сприяння координації діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших державних органів, утворених відповідно до законів військових формувань, правоохоронних органів та громадських об’єднань з питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, зокрема Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, через територію інших країн на територію України, допомоги у поверненні в Україну;

2) визначення шляхів і способів вирішення проблемних питань забезпечення виїзду громадян України з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, зокрема Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, через територію інших країн на територію України, допомоги у поверненні в Україну;

3) визначення шляхів і способів надання за кордоном підтримки громадянам України, які виїхали з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, зокрема Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, під час повернення в Україну;

4) сприяння оформленню, видачі, обміну, пересиланню, вилученню документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадян України, які мають намір виїхати з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, зокрема Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, або виїхали з неї та перебувають на території інших країн без відповідних документів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в Україні буде створено штаб для відновлення критичної інфраструктури.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді