Зеленський підписав закон про «звільнення» бізнесу від перевірок пожежних

11:20, 27 жовтня 2022
Передбачається можливість для бізнесу з середнім та незначним ступенем ризику звільнитися від планових перевірок пожежників за умови укладання договору страхування.
Зеленський підписав закон про «звільнення» бізнесу від перевірок пожежних
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №3361 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності, який передбачає звільнення бізнесу від перевірок пожежних за умови наявності страхового полісу.

Підписаний Главою держави документ передбачає можливість для бізнесу з середнім та незначним ступенем ризику (крім підприємств, установ, організацій державної та комунальної форм власності, а також суб’єктів господарювання, у користуванні яких є об’єкти підвищеної небезпеки, включаючи пожежо-вибухонебезпечні об’єкти та об’єкти, господарська діяльність на яких може призвести до аварій екологічного чи санітарно-епідеміологічного характеру) за наявності договору страхування “звільнитися” від перевірок пожежних на строк від 6 до 10 років за умови, якщо відповідні договори страхування залишатимуться чинними.

Перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк роз’яснив механізм заміни пожежних перевірок на страхування.

Механізм дуже простий: отримуєш аудит пожежної безпеки (він не тягне за собою обов’язку виправляти недоліки), отримуєш з цим аудитом страхування; повідомляє ДСНС про наявність договору страхування; на період дії договору звільняєшся від планових пожежних перевірок”, -  зазначив парламентар.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», ДСНС у грудні планує запустити систему оповіщення населення.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська