Парламент вніс зміни до закону про СБУ щодо управління об’єктами державної власності

12:43, 4 листопада 2022
На даний час існує необхідність СБУ у об’єктах нерухомого майна з метою подальшої передачі цього майна на баланси територіальних управлінь СБУ.
Парламент вніс зміни до закону про СБУ щодо управління об’єктами державної власності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада 4 листопада прийняла в цілому урядовий проект Закону України про внесення зміни до статті 24 Закону «Про Службу безпеки України» №7243 від 02.04.2022.

Метою законопроекту, як це зазначається у пояснювальній записці до нього, є «унормування питань, пов’язаних із здійсненням СБУ повноважень з управління об’єктами державної власності».

Для досягнення вказаної мети у законопроекті пропонується доповнити ст. 24 Закону України «Про Службу безпеки України» новим пунктом 21, де встановлюється, що СБУ відповідно до своїх основних завдань зобов’язана здійснювати управління об’єктами державної власності, що належать до сфери її управління, в межах повноважень, визначених законом.

В якості аргументів на користь пропонованих змін автори посилаються на те, що на даний час існує необхідність СБУ у об’єктах нерухомого майна, з метою подальшої передачі цього майна на баланси територіальних управлінь СБУ.

Кабінетом Міністрів України прийнято ряд рішень, відповідно до яких здійснюється передача об’єктів державної власності до сфери управління СБУ.

Отже, законом пропонується встановити, що СБУ здійснює управління об’єктами державної власності, що належать до сфери її управління, у порядку, визначеному законом.

Слід зауважити, що у редакції, внесеній КМУ, ця норма звучала так, що СБУ зобов’язана здійснювати управління об’єктами державної власності, що належать до сфери її управління, в межах повноважень, визначених статтею 6 Закону України «Про управління об’єктами державної власності», але потім цю норму вікорегували до другого читання.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді