Рада звільнила від ПДВ на час війни та пів року після неї імпорт газу НАК «Нафтогаз України»

16:43, 9 листопада 2022
Ухваленим законом передбачено звільнення від ПДВ на час воєнного стану та протягом пів року після його завершення імпорт природного газу НАК «Нафтогаз України».
Рада звільнила від ПДВ на час війни та пів року після неї імпорт газу НАК «Нафтогаз України»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт №8045 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу, якою пропонується на час війни, зокрема, звільнити від ПДВ імпорт газу НАК «Нафтогаз України». Документ вже передано на підпис Президенту України Володимиру Зеленському.

Ухваленим законом доповнено перехідні положення Податкового кодексу новим пунктом такого змісту: Тимчасово, протягом дії воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України «Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року No 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24 лютого 2022 року No 2102-IX, та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції із ввезення на митну територію України природного газу за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2711 21 00 00 суб’єктом ринку природного газу, на якого Кабінетом Міністрів України покладені спеціальні обов’язки відповідно до Закону України «Про ринок природного газу».

Як відомо, Кабінет Міністрів поклав спеціальні обов’язки відповідно до Закону «Про ринок природного газу» на НАК «Нафтогаз України». Безпосередньо блакитне паливо споживачам постачає «дочка» нафтогазового монополіста «Нафтогаз трейдинг».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила законопроєкти, які передбачають встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло та газ для населення до кінця війни і на пів року після її завершення. Компенсувати різницю в тарифах будуть за рахунок субвенції держбюджету місцевим бюджетам, а можливих додаткових витрат комунальників - за рахунок дивідендів НАК «Нафтогаз України» та коштів міжнародних партнерів.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді