Операторам лотерей та букмекерам можуть законодавчо заборонити працювати в Україні - законопроєкт

13:07, 16 листопада 2022
Пропонується внести зміни до законодавства та передбачити, що організатор азартних ігор не може використовувати для організації та проведення азартних ігор бренд, який на праві власності належить особам, що є резидентами держави, визнаної згідно із законом державою- окупантом та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України.
Операторам лотерей та букмекерам можуть законодавчо заборонити працювати в Україні - законопроєкт
Зображення від gstudioimagen на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Операторам лотерей та букмекерським компаніям, які пов’язані з Російською Федерацією, можуть законодавчо заборонити працювати на українському ринку. Це передбачено проєктом Закону “Про особливості здійснення державного регулювання у сфері організації та проведення азартних ігор та у лотерейній сфері під час дії правового режиму воєнного стану”, який подано на погодження до Державної регуляторної служби.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 14 Закону “Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор” новою частиною 6 такого змісту: Організатор азартних ігор не може використовувати для організації та проведення азартних ігор бренд, який на праві власності належить:

особам, що є резидентами держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України;

юридичній особі, власники істотної участі та/або кінцеві бенефіціарні власники якої є резидентами іноземної держави, визнаної згідно із законом державою-окупантом та/або державою-агресором по відношенню до України;

особам, стосовно яких (власників істотної участі та/або кінцевих бенефіціарних власників яких) застосовано відповідні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України «Про санкції”.

Тобто в разі ухвалення ініціативи, буде встановлено законодавчу заборону на роботу на ринку України операторів лотерей та букмекерських компаній, які пов’язані з РФ.

Паралельно “азартними” компаніями, які мають російське коріння, зацікавилися і в Кабміні. Урядовці у вересні ініціювали запровадження санкцій проти 38 російських команій, які пов’язані з азартними іграми та лотереями.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, посли ЄС погодили новий пакет санкцій проти РФ.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Telegram канал Sud.ua
Як зупинити безпідставний тиск на бізнес, чи виконує свою роль прокуратура та чи дієвим є інститут слідчих суддів
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді