Депутати хочуть зняти обмеження на кількість заступників голови Фонду держмайна — законопроєкт

09:03, 3 грудня 2022
Згідно до законопроєкту Голова Фонду держмайна буде одноособово призначати заступників, кількість яких не обмежується.
Депутати хочуть зняти обмеження на кількість заступників голови Фонду держмайна — законопроєкт
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції "Слуга народу" та опозиції серед яких лідер фракції монобільшості Давид Арахамія зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8250 про внесення змін до Закону України "Про Фонд державного майна України" щодо оптимізації структури Фонду державного майна України, яким пропонується змінити процедуру призначення заступників голов ФДМУ та зняти ліміт на їхню кількість.

Законопроєктом пропонується внести зміну до статті 8 закону “Про фонд державного майна” та визначити, що заступники голови Фонду державного майна призначаються та звільняються очільником інституції одноособово. Наразі заступники голови фонду держмайна призначаються Президентом України за поданням прем’єр-міністра на підставі пропозицій голови ФДМУ.

Крім цього пропонується фактично зняти ліміт на кількість заступників голови приватизаційного відомства. Наразі стаття 8 профільного закону встановлює, що голова Фонду держмайна має заступника та першого заступника та, в разі необхідності, ще одного заступника. Тепер пропонується визначити, що у голови ФДМУ є заступники без зазначення їхньої кількості.

Цим же проєктом пропонується змінити статус відділень Фонду держмайна. В разі підтримки ініцітиви, вони не будуть юридичними особами.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» на початку листопада активізувалися розмови про скорочення штату міністерств та інших центральних органів виконавчої влади. За даними ЗМІ, максимальна кількість співробітників у ЦОВВ може бути скорочена до 2,8 тисяч осіб.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді