Зеленський підписав закон про передачу від РНБО до Кабміну повноваження з визначення дати початку та завершення окупації території

09:25, 5 грудня 2022
Згідно з законом Кабінет Міністрів замість Ради нацбезпеки та оборони буде визначати дату початку та завершення тимчасової окупації територій, а також територію, яка стає тимчасово окупованою.
Зеленський підписав закон про передачу від РНБО до Кабміну повноваження з визначення дати початку та завершення окупації території
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт №8088 про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо деяких питань визначення правового статусу тимчасово окупованих територій України в умовах воєнного стану, згідно з яким дату початку та завершення тимчасової окупації територій визначатиме уряд. Текст документу вже опубліковано у парламентській газеті «Голос України».

Підписаним законом внесено зміни до статті 1 Закону «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та передбачено, що дата початку і дата завершення тимчасової окупації територій визначається Кабінетом Міністрів. Тобто передано від РНБО до Кабміну  повноваження щодо визначення дати початку та завершення окупації територій.

Крім цього, уряд замість РНБО визначатиме, яка територія набуває статус тимчасово окупованої.

Окремою нормою визначено, що на адміністративній межі між тимчасово окупованою територією та іншою територією України рішенням Кабінету Міністрів України може запроваджуватися тимчасовий прикордонний контроль.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», стало відомо, скільки коштів виплатили людям, які пережили окупацію.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва