Зареєстровані газети та інформагенції зобов’яжуть перереєструватися — законопроєкт

11:18, 13 грудня 2022
Пропонується протягом року з дня набрання чинності закону провести перереєстрацію інформагенцій та передбачити аналогічну процедуру для газет за більший проміжок часу.
Зареєстровані газети та інформагенції зобов’яжуть перереєструватися — законопроєкт
Фото: slovopravdy.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада готується схвалити законопроєкт про медіа, який серед іншого передбачає перереєстрацію газет та інформаційних агенцій. Це передбачено перехідними положеннями законопроєкту, які підтримав комітет з питань гуманітарної політики.

Згідно з перехідними положенням проєкту упродовж року «з дня набрання чинності цим Законом та з урахуванням дії в часі розділу IX цього Закону(5 років з дня ухвалення рішення ВР про скасування статусу країни-агресора РФ. Протягом цього часу ВР має щорічно визначатися з необхідністю обмежень визначених законом. Обмеження, зокрема стосуються діяльності медіа РФ в Україні, російської музики в теле та радіоефірі, та Інтернеті) суб’єкти у сфері друкованих медіа, тобто газети, що працюють на момент набрання чинності законом на підставі свідоцтв про реєстрацію друкованих засобів масової інформації, проходять реєстрацію з дотриманням вимог статті 63 цього Закону».

Плата за таку реєстрацію не стягується. Після спливу цього строку свідоцтва про реєстрацію друкованих засобів масової інформації втрачають чинність. Слід зазначити, що стаття 63 законопроєкт про медіа передбачає добровільну реєстрацію для друкованих ЗМІ

Крім цього законопроєкт передбачає перереєстрацію протягом року з дня набуття чинності законом зареєстрованих інформаційних агенцій. Після завершення строку свідоцтво про реєстрацію інформагентства «як суб’єкта інформаційної діяльності втрачає чинність».

Для онлайн-медіа передбачається добровільна реєстрація.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», комітет Верховної Ради з питань гуманітарної політики рекомендує депутатам ухвалити законопроєкт про медіа в цілому. Проєкт, серед іншого передбачає підвищення заробітних плат голови та членів Нацради більш ніж в 2 рази у порівнянні з редакцією першого читання. До слова у редакції першого читання зарплатня керівництва та членів Нацради зросла в понад 3 рази у порівнянні з редакцією першого читання.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Руденко
    Олег Руденко
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Андрій Потапенко
    Андрій Потапенко
    член Ради суддів Украіїни, суддя Ржищевського міського суду Київської області
  • Олена Ізовітова-Вакім
    Олена Ізовітова-Вакім
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Лісовська
    Наталія Лісовська
    суддя Миколаївського окружного адміністративного суду