Рада звільнила від ПДВ та ввізного мита імпорт генераторів фізичними особами

14:05, 13 грудня 2022
Депутати законодавчо закріпили звільнення від ПДВ та ввізного мита імпорт Starlink та передбачили податкові пільги на імпорт генераторів фізичними особами.
Рада звільнила від ПДВ та ввізного мита імпорт генераторів фізичними особами
Фото: 24tv.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкти №8196 та 8197 стосовно звільнення від ПДВ та ввізного мита Strarlink, генераторів та обладнання для відновлення енергосистеми. За відповідні рішення проголосували 331 та 332 народних депутати.

Ухваленим документом передбачається на законодавчому рівні запровадження ввезення генераторів , Starlink без сплати ввізного мита та ПДВ. У тому числі для фізичних осіб. Звільнення стосується і обладнання, яке українці отримують поштою.

Пільгове оподаткування буде діяти до травня 2023. До цього податкові пільги на імпорт генераторів були передбачені лише для юридичних осіб.

Також законопроєкт передбачає можливість збергання пального без ліцензії, що вкрай актуально через ввезення генераторів.

“За наполяганням Уряду до 2000 літрів, а все що більше треба буде повідомити по декларативному принципу податкову”, - зазначив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Також від ПДВ та ввізного мита звльнено технічну допомогу Energy Community для відновлення постачання енергії.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про звільнення від ПДВ та ввізного мита товарів для відновлення енергоінфраструктури.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду