«Слуга народу» Роксолана Підласа очолила бюджетний комітет ВР

15:28, 13 грудня 2022
Головою комітету з питань організації державної влади місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування стала лідер партії «Слуга народу» Олена Шуляк, бюджетний комітет очолила Роксолана Підласа.
«Слуга народу» Роксолана Підласа очолила бюджетний комітет ВР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила проєкт постанови №8275 “Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України «Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” та змінила керівний склад окремих парламентських комітетов.  За відповідне рішення проголосували 235 народних депутатів.

Ухваленим документом відкликано з посад голови комітету з питань організації державної влади місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка та з посади першого заступника голови комітету питань прав людини Максима Ткаченка, який де-факто був головою комітету. На їхнє місце обрані, відповідно лідер партії “Слуга народу” Олена Шуляк та ще один представник “слуг” Андрій Задорожний. Останній перейшов працювати до комітету з питань прав людини з комітету з питань екологічної політики.

Улюблений багатьма депутатами бюджетний комітет також змінив керівника. Замість представника “Слуги народу” Юрія Арістова його очолила також “Слуга народу” Роксолана Підласа. Сам же Арістов буде працювати тепер у комітеті з питань нацбезпеки та оборони.

Крім цього постановою підвищено народного депутата від фрації “Слуга народу” Олексія Мовчана з члена комітету з питань економічного розвитку до заступника голови цього ж комітету.

Керівну посаду у комітеті отримав і представник нової депутатської групи “Відновлення України”. Згідно з проєктом Євгена Яковенка призначено секретарем комітету з питань прав людини.

Представник «Платформи за мир»(в минулому ОПЗЖ) Микола Скорик став членом комітету з питань фінансів та банківської діяльності

Ротацію у комітетах вдалося провести з другої спроби. Попереднього разу відповідний проєкт постанови навіть не потрапив до порядку денного.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко анонсував реформу парламенту.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду