У МЗС прокоментували призначення фахівчині з сексології Олесі Ілащук на посаду посла у Болгарії: «В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади Послів, демонструють гідні результати роботи»

11:22, 27 грудня 2022
Призначення некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою, підкреслили у МЗС у відповідь за закиди щодо відсутності у Олесі Ілащук досвіду роботи у якості фахівця-міжнародника.
У МЗС прокоментували призначення фахівчині з сексології Олесі Ілащук на посаду посла у Болгарії: «В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади Послів, демонструють гідні результати роботи»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, у мережі вибухнув скандал, пов’язаний із призначенням Олесі Ілащук послом України у Болгарії, оскільки, як з’ясували ЗМІ, вона не має досвіду роботи ані у дипломатії, ані на державних посадах і досі позиціонувалася як фахівчиня з сексології та дорогоцінних прикрас.

Як стверджується, новопризначена посол, указ щодо якої президент підписав 23 грудня, почала набувати досвіду за новим фахом шляхом участі у загальній нараді послів України, що відбувалася 22-25 грудня у Києві та Миколаєві.

Між тим, як зазначали ЗМІ, проблемою є те, що раніше вона взагалі не мала досвіду роботи у якості фахівця-міжнародника.

У МЗС прокоментували призначення нового посла.

«22-26 грудня відбувається Конференція Послів України «Війна та нові горизонти у світі». У рамках цього заходу, зокрема, традиційно відбуваються призначення та погодження кандидатур Послів Президентом України. На додаток до опублікованих 23 грудня призначень Послів України в Латвії, Болгарії, Перу та Бахрейні сьогодні Президент України Володимир Зеленський призначив Юрія Клименка та Івана Холостенка на посади Послів в Аргентині та Нігерії. Кандидатуру ще однієї дипломатки Президент погодив на призначення в одну з європейських країн.

Що стосується призначення на посаду Посла Олесі Ілащук, то за наявною в МЗС інформацією вона отримала диплом з відзнакою за спеціальністю “Країнознавство” кафедри міжнародних відносин факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Має кваліфікацію спеціалістки з міжнародних відносин, перекладачки. Вільно володіє англійською мовою.

Уряд Болгарії після оцінки її кандидатури, як це заведено у міжнародній практиці, без зволікань надав агреман пані Ілащук, не маючи жодних застережень щодо її роботи в Болгарії.

Призначення на посади Послів некадрових дипломатів є звичайною міжнародною практикою. В Україні за останні два роки усі некадрові дипломати, які були призначені на посади Послів, демонструють гідні результати роботи. Лише за ними, а не інтерпретаціями та образами і варто судити про роботу Посла за кордоном», - зазначили у МЗС.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Стефанчук
    Руслан Стефанчук
    Голова Верховної Ради України
  • Ольга Кисильова
    Ольга Кисильова
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Людмила Поліщук
    Людмила Поліщук
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Сергій Медвецький
    Сергій Медвецький
    голова Вінницького апеляційного суду