Сервісні центри МВС закуплять вантажівки, причепи та мотоцикли для іспитів на право отримання посвідчення водія

08:21, 30 грудня 2022
Втім, коли саме це буде зроблено, поки що невідомо.
Сервісні центри МВС закуплять вантажівки, причепи та мотоцикли для іспитів на право отримання посвідчення водія
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Головному сервісному центрі МВС заявили про деякі новації при складанні практичного іспиту для отримання посвідчення водія.

Так, сервісні центри планують закупити вантажні автомобілі, авто з причепами та мотоцикли, на яких громадяни зможуть здавати практичні іспити для перевірки навичок керування транспортом.

Як зазначили в Головному сервісному центрі МВС, таким чином сервісні центри хочуть вирішити давню проблему, коли кандидати на отримання водійських посвідчень змушені або орендувати, наприклад, вантажні автомобілі для іспиту або користуватись транспортом автошкіл.

Втім, як відомо, сервісні центри вже у найближчі роки планують максимально цифровізувати процедуру практичного іспиту, а транспорт, який використовується для складання іспитів, буде обладнаний відео реєстратором з 4-ма камерами (спереду, ззаду, дві проекції салону), внутрішнім монітором для контролю ракурсу та роботи відео реєстратора, сигналізуючими датчиками та дублюючими педалями.

Транспортні засоби з таким технічним обладнанням, вочевидь, зможуть дозволити собі далеко не всі автошколи.

Однак, в Головному сервісному центрі МВС поки що не стали вдаватися в деталі, коли ж саме та за які кошти будуть закуплені відповідні транспортні засоби.

Нагадаємо, що раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в практику складання іспитів як на знання Правил дорожнього руху, так і на перевірку навичок керування транспортними засобами, будуть внесені суттєві зміни.

Зокрема, теоретичний іспит проходитимете в екзаменаційному класі за таких умов: FACE ID ідентифікація особи протягом усього процесу складання, фіксація обличчя та екрану при негативній відповіді на екзаменаційне питання, унеможливлення віддаленого доступу до робочих місць, контроль за поведінкою особи, відео-фіксація процесу складання.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси