Військовозобов’язані можуть бути прийняті на роботу чи навчання лише після пред’явлення військового квитка

12:47, 4 січня 2023
Згідно з рішенням уряду після досягнення відповідного віку військовозобов’язані при працевлаштуванні чи поданні документів для навчання мають пред’явити військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.
Військовозобов’язані можуть бути прийняті на роботу чи навчання лише після пред’явлення військового квитка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Військовозобов’язані можуть бути прийняті на роботу чи навчання лише після пред’явлення військового квитка(тимчасового посвідчення військовозобов’язаного) або постановки на військовий облік. Це передбачено порядком організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який ухвалив уряд.

«Приймання на роботу (навчання), взяття на персональний військовий облік призовників, військовозобов’язаних та резервістів здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, органах СБУ, підрозділах Служби зовнішньої розвідки», - зазначається у документі

Також передбачається, що після досягнення відповідного віку військовозобов’язані при працевлаштуванні чи поданні документів для навчання мають пред’явити військовий квиток чи тимчасове посвідчення військовозобов’язаного. Вказані документи можуть пред’являтися у додатку Дія після реалізації відповідних технічних рішень.

Крім цього документ передбачає, що з метою ведення персонального військового обліку державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації здійснюють: надсилання у семиденний строк з дня видання наказу про прийняття на роботу (навчання), звільнення з роботи, завершення навчання (відрахування із закладу освіти) до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки повідомлень про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних та резервістів;

оповіщення на вимогу районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки призовників, військовозобов’язаних та резервістів про їх виклик до відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки і забезпечення їх своєчасного прибуття.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін зобов'язав центри зайнятості інформувати військомати про зареєстрованих безробітних.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду