Система ППО Patriot почне захищати українське небо «в максимально стислі терміни», — Кулеба

13:04, 4 січня 2023
Уже розпочалася підготовка до передачі цих систем.
Система ППО Patriot почне захищати українське небо «в максимально стислі терміни», — Кулеба
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Американська система Patriot буде розгорнута в Україні у максимально стислі терміни. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу в середу, 4 січня.

Уже розпочалася підготовка до передачі цих систем.

«Минулий рік ми завершили революційним рішенням про надання Україні американських систем Patriot, про що домовилися лідери України та США Володимир Зеленський і Джозеф Байден. Очікуємо розгортання «Петріотів» у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих систем уже розпочалася», — зазначив Кулеба.

Основне завдання цього зенітно-ракетного комплексу – всебічне прикриття великих адміністративно-промислових центрів, військово-морських та військово-повітряних баз від усіх існуючих засобів повітряного нападу в умовах сильної електронної протидії супротивника. MIM-104 Patriot може одночасно виявляти та розпізнавати понад 100 повітряних цілей, безперервно супроводжувати вісім з них, здійснювати підготовку вихідних даних для стрільби, пуск і наведення до трьох ракет на кожну ціль.

Батарея Patriot включає чотири пускові установки. ПУ батареї можуть вести вогонь трьома типами ракет – MIM-104A для перехоплення аеродинамічних цілей (ППО), MIM-104B з функцією пасивного наведення на постановники перешкод або наземні радари (протирадарні ракети) і власне MIM-104C/D/E – ракети для перехоплення балістичних цілей. Максимальна висота ураження цілі - 24,2 км, дальність в залежності від типу ракети становить 50-160 км.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва