У структурі ДСА створять мережу викривачів, а оцінювати корупційні ризики в ДСА запросять громадськість

18:00, 16 січня 2023
В Державній судовій адміністрації визначили, як будуть боротись з корупцією у 2023 – 2024 роках.
У структурі ДСА створять мережу викривачів, а оцінювати корупційні ризики в ДСА запросять громадськість
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Державної судової адміністрації Олексій Сальніков 13 січня 2023 року затвердив Антикорупційну програму Державної судової адміністрації на 2022 - 2024 роки.

Згідно з Антикорупційною програмою, у системі органів ДСА, серед іншого, будуть впроваджені «механізми заохочення викривачів» та буде «сформована культура повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень».

Для захисту прав викривачів, а також з метою обліку інформації про викривачів та забезпечення її конфіденційності, у структурі ДСА будуть визначені особи, відповідальні за захист прав викривачів.

Цікаво, що викривачу мають надавати інформацію про стан та результати розгляду, перевірки або розслідування у зв’язку із здійсненням ним повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, скоєних працівниками ДСА.

В структурі ДСА, крім того, планується запровадити внутрішні канали зв’язку для отримання повідомлень про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією порушень.

Також, Антикорупційна програма передбачає здійснення контролю за цільовим та ефективним використанням державних коштів шляхом проведення внутрішнього аудиту діяльності ДСА.

У ДСА планується запровадити аналіз інформації про близьких осіб, що працюють в ДСА, а також аналіз інформації щодо наявності у посадових осіб ДСА підприємств чи корпоративних прав.

Крім того, Антикорупційна програма передбачає залучення представників громадськості до засідань робочої групи з оцінювання корупційних ризиків у діяльності ДСА.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси