Путін планує новий наступ на Україну, готуючись до багаторічної війни, — Bloomberg

13:30, 27 січня 2023
Відновлення наступу може розпочатися вже у лютому-березні, - Bloomberg з посиланням на джерела.
Путін планує новий наступ на Україну, готуючись до багаторічної війни, — Bloomberg
Фото: hromadske.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Росія готує новий наступ на Україну, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, ілюструючи статтю фото з віртуальної зустрічі Путіна з членами Ради безпеки Росії 20 січня.

«Володимир Путін готує новий наступ на Україну, водночас готуючи свою країну до конфлікту зі США та їхніми союзниками, який, як він розраховує, триватиме довгі роки. Кремль прагне продемонструвати, що його сили можуть повернути собі ініціативу після кількох місяців втрати позицій», - пише видання.

«Відновлення наступу може розпочатися вже у лютому-березні, кажуть люди, близькі до Кремля. Їхні коментарі підтверджують попередження України та її союзників про майбутній новий наступ Росії і припускають, що він може початися до того, як Київ отримає нещодавно обіцяні постачання бойових танків із США та Європи. Рішучість Путіна віщує ще одну смертоносну ескалацію його війни», - зазначає видання.

Новий виток мобілізації в РФ, як пише Bloomberg, можливий уже цієї весни, а економіка та суспільство дедалі більше підкоряються потребам війни.

«Кремль публічно заявляє, що наразі планів щодо додаткової мобілізації немає. У більш довгостроковій перспективі Путін затвердив плани щодо розширення лав збройних сил майже на 50% протягом наступних кількох років, розгортання нових сил поблизу Фінляндії, яка перебуває у процесі вступу до НАТО. Школи та університети відновлюють курси військової підготовки, які востаннє широко проводилися за радянських часів, оскільки підготовка до війни пронизує суспільство», - наголошується у статті.

«Хоча нова хвиля санкційного тиску, зокрема обмеження цін на експорт російської нафти, скоротила доходи Кремля, вона поки не обмежує можливості Путіна фінансувати війну. На думку економістів, Росія все ще має доступ до мільярдних резервів у юанях, які не охоплені санкціями і можуть допомогти подолати дефіцит бюджету на цілих 2-3 роки.

Серед союзників України також зростають побоювання, що конфлікт затягнеться на роки. «Цього року буде дуже і дуже складно військовим шляхом вигнати російські сили», - заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі 20 січня після зустрічі з представниками США та міністрами оборони союзників. «Але я думаю, що, зрештою, ця війна, як і багато війн в минулому, закінчиться за якимось столом переговорів», - цитує його видання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва