Депутат від «Слуги народу» Безгін пояснив оформлену ним у 2020 році довіреність на депутата «Єдиної Росії»

14:27, 27 січня 2023
«А своїй тітці публічно можу пообіцяти тільки одне: сядеш серед перших, якщо не встигнеш втікти» , - написав Безгін, пояснюючи довіреність на тітку, яка є депутатом державної ради окупаційної адміністрації Криму.
Депутат від «Слуги народу» Безгін пояснив оформлену ним у 2020 році довіреність на депутата «Єдиної Росії»
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат України від «Слуги народу» Віталій Безгін у 2020-му році оформив довіреність у Криму на депутата «Єдиної Росії» Галину Герасімову. Про це повідомляє головний редактор «Цензор.Нет» Юрій Бутусов.

«Народний депутат України Віталій Безгін народився та тривалий час жив у Криму до початку російської агресії, але потім окуповану територію не відвідував. Цензор.Нет отримав матеріали щодо його майнових та родинних зв'язків Слуги народу в окупованому Криму.

Згідно з джерел, 15 жовтня 2020-го року Безгін видав довіреність на розпорядження часткою в нерухомому майні, а саме в квартирі АР Крим, місто Євпаторія, вулиця "60 років Жовтня", будинок 26, кв.160 на ім’я своєї рідної тітки Герасимової Галини Віталіївни. Згідно з офіційними даними РФ, Галина Герасімова на момент укладання довіреності та по цей день є депутатом державної ради окупаційної адміністрації Криму від правлячої путінської партії «Єдина Росія», та займає посаду заступника голови комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування», - зазначив Юрій Бутусов.

В свою чергу, Віталій Безгін зробив наступний допис з цього приводу.

«Усі колаборанти в Криму та на будь-якій іншій території України понесуть відповідальність! Першими понесуть відповідальність ті з них, хто є родичами українських можновладців!

Сьогодні представники українських медіа звернулись до мене з питаннями щодо Криму, моїх родичів та майна.

Щоб уникнути різнотлумачень моїх слів одразу дублюю свою відповідь і тут.

Ні для кого, хто знає мене, слідкує за мною, не є таємницею моя однозначна позиція щодо Криму і того, що він був, є і буде Україною! Також не є таємницею той факт, що в мене є родичі, які перебивають в Криму. Неодноразово говорив це в інтерв'ю та під час публічних заходів.

Як і у випадку багатьох кримчан, російська агресія розірвала мою родину, в т.ч. і світоглядно. Є людини, які займають активну проукраїнську позицію, а є й такі, що підтримують погляди російських окупантів. Не змінив цю ситуацію і початок повномасштабної агресії 24 лютого, який, в свою чергу, кінцеве знищив навіть поодинокі випадки спілкування між мною і тими родичами, що лишилися на тимчасово окупованому півострові.

Я переконаний, що та частина моєї родини, яка підтримує Україну без проблем знайде себе після повернення півострова та буде служити його відновленню. Та ж частина, що обрала проросійські погляди чи діяльність, має понести відповідальність, і, переконаний, понесе! Буду серед перших, хто буде цього вимагати!

Що стосується майна, то я не володію і не володів майном на теренах Криму! Кілька років назад мене повідомили, що в мене є спадщина в квартирі (мова про частку квартири, загальний розмір квартири ~ 60 кв.м.) померлих дідуся та бабусі, які померли вже після анексії. Не маючи як бажання так і змоги їхати на окуповану територію для відмови від даної спадщини, я ухвалив рішення оформити довіреність за українським законодавством на родичку, що фізично перебуває в Євпаторії, з метою відмовитись від даної спадщини від мого імені. По даному кейсу ми проводили консультації з НАЗК, за підсумками яких саме таке рішення було визнане єдиним правильним і таким, що не потребує внесення змін до декларації.

Дана родичка наразі проявляє проросійську позицію, є елементом окупаційної влади, та понесе за це відповідальність!

Все чесно і відкрито! Віримо в перемогу та якнайшвидше повернення українського прапору в Крим!

А своїй тітці публічно можу пообіцяти тільки одне: сядеш серед перших, якщо не встигнеш втікти!» - написав Безгін.

Нет описания.

Нет описания.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки